Ik wil een nieuwe fiets!

Ik woon in het midden van de stad Antwerpen, en ik heb er daarom voor gekozen om geen auto te hebben. Voor mij, waar ik woon, heeft dat helemaal geen nut, want ik kan overal gemakkelijk raken met het openbaar vervoer, met de fiets of gewoon te voet. Dat is het voordeel aan in de stad wonen: alles is dichtbij. Om die reden, en omdat fietsen echt gezond is, wil ik een nieuwe fiets kopen

Fietsen is leuk, en het is goed voor je gezondheid. Vroeger ging ik altijd naar school met de fiets, of te voet. Mijn huidige damesfiets heb ik gekregen toen ik mijn lentefeest deed, en dat was volgens mij toen ik 12 jaar oud was. Ahum, mijn fiets heeft dus al aardig wat jaren op zijn teller staan, en zo ziet hij er ook uit. Ik liet mijn fiets dan ook achter in Schoten, bij mijn ouders, toen ik naar Antwerpen verhuisde.

Fun fact: ooit besloot ik dat ik een roze fiets wilde, dus heb ik een spuitbus met verf gekocht en daarmee mijn fiets ingespoten. Het resultaat: de meest lelijke fiets ooit, haha. Daar ben ik niet trots op.

 

Ik woon nu net iets langer dan een jaar in Antwerpen, en ik heb een velokaartje (voor de rode stadsfietsjes die je kan gebruiken). Superhandig vind ik dat, en ik ben er ook grote voorstander van, maar mijn kaartje zit al van het begin in de portefeuille van mijn vriendje, haha. Ik neem dus bijna nooit de velo, maar zou toch graag een stadsfiets voor mezelf hebben. In mijn gebouw is trouwens ook een fietsenkelder, dus dat komt goed uit.

Een goede fiets zie ik als een investering. Ik ben van plan om nog heel lang te blijven fietsen – ook als ik ergens anders ga wonen – en met een goede fiets gaat alles toch wat vlotter. Daarom wil ik ineens een hele goede fiets kopen, die nog jarenlang kan meegaan. Online ben ik al wat aan het rondkijken, maar jullie tips zijn altijd welkom.

Gebruik jij vaak de fiets?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

  • Ilona Wielinga schreef:

    Ik vind fietsen ook echt heerlijk en ga bij voorkeur overal op de fiets heen. Stiekem baal ik soms ook wel dat ik 80km moet reizen naar school, alhoewel ik reizen met de trein ook heerlijk vind. En ik fiets wel altijd naar het station, haha.

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.