Foundation, concealer en contour in 1 product: Bourjois Foundcealer

Foundcealer, het is een beetje een raar woord. Maar ik zou de nieuwe stickfoundation van Bourjois geen andere naam hebben gegeven, want je gebruikt ze niet enkel als foundation, maar ook als concealer en zélfs om mee te contouren. Dat klinkt als het perfecte product om in je handtas te hebben, en om mee te nemen als je je ergens anders moet opmaken. Ik testte hem alvast uit! 

De Bourjois Foundcealer is verkrijgbaar in tien kleuren. Dat zijn er best veel voor een budget foundation. De verpakking is heel mooi en ziet er stijlvol uit, je kan de Foundcealer met trots uit je tas nemen.

Bourjois Foundcealer, € 18,99

De kleuren zijn uiteenlopend, maar helaas zijn er niet veel donkere tinten. Toch vind ik dat hij voor een foundation van bij de drogist een mooie range aanbiedt. De lichte tot medium tinten zijn verkrijgbaar met warme en koele ondertoon, en mijn kleur is de tweede van links: 110 – Vanille Clair.

Op de foto’s hierboven draag ik geen make-up. Mijn huid is op het moment vrij rustig, maar zou zeker wat egaler mogen. Onder mijn ogen heb ik donkere kringen en rond mijn neus heb ik roodheid.

Op de foto’s hierboven heb ik de Bourjois Foundcealer in de kleur 110 aangebracht als foundation.

De foundation geeft een medium dekking met een semi-matte finish die er natuurlijk blijft uitzien. Hij is heel gemakkelijk in gebruik: ik zet een aantal strepen op mijn gezicht en blend uit met een borstel. Achteraan heeft de Foundcealer ook een sponsje, maar dat vind ik iets te stevig en klein om over mijn hele gezicht te gebruiken. Om kleine plekjes te blenden, vind ik hem wel fijn werken, en zeker als je hem meeneemt om onderweg bij te werken.

Op de foto’s hierboven heb ik de Bourjois Foundcealer gebruikt als concealer in kleur 100, en als contour in kleur 600.

Je kan gewoon je foundationtint ook gebruiken als concealer, maar als je een tint lichter gebruikt krijg je een highlight-effect. Ik gebruikte kleur 100 om onder mijn ogen en rond mijn neus te concealen. Hij dekt perfect en verbergt elke verkleuring.

Met de donkerste tint ging ik contouren. Ik bracht hem aan onder mijn jukbeenderen en langs de zijkanten van mijn voorhoofd voor een driedimensionaal effect. Het resultaat is natuurlijk, en mijn gezicht ziet er mooi en gevormd uit.

Conclusie

Wat zijn de Bourjois Foundcealers fijn. Als foundation hebben ze een goede en egale dekking, en een semi-matte finish. Als concealer werken ze gericht en ze bedekken alles wat bedekt moet worden. Ook om te contouren vind ik ze goed, want ze werken snel en gemakkelijk en behouden een natuurlijk resultaat. Dit is echt zo’n multifunctioneel product waarmee je écht iets toevoegt aan je routine. De Bourjois Foundcealer – vooral die in de kleur 110 – neem ik heel vaak mee in mijn handtas, want je weet nooit wanneer je hem nodig hebt.

Bourjois Foundcealer, € 18,99

Heb jij de Bourjois Foundcealer al geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.