Licht en interieur: de juiste gordijnen voor elke kamer

De juiste gordijnen voor elke kamer vinden, het is een moeilijke opdracht. Zonlicht, privacy en natuurlijk de stijl van de gordijnen, het speelt allemaal mee in de keuze voor het perfecte gordijn. En voor mij komt er dan ook nog eens bij dat ik ergens een mooi fotoplekje wil met goed licht. Vandaag zet ik de mogelijkheden op een rijtje.

Woonkamer

Mijn meest favoriete fotoplekje is in de woonkamer. Hier heb ik lichtdoorlatende gordijnen hangen, die het licht “verspreiden” voor licht dat niet te hard is, en mooi egaal binnenkomt. Dat is perfect voor foto’s!

Een andere mogelijkheid hier zou zijn om te kiezen voor rolgordijnen die semitransparant zijn. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en geven een modern en strak effect. In het huis van mijn ouders zijn er veel grote ramen, en zij hebben rolgordijnen opgehangen over een van de zijden om extra privacy te creëren en het zonlicht minder hard te maken.

Badkamer

In de badkamer is privacy natuurlijk het belangrijkste. In de badkamer heb ik liefst dat alles wit en clean is, maar ik hou ook wel van een paar organische elementen om mijn badkamer wat gezelliger te maken. Om extra sfeer te creëren denk ik eraan om houten jaloezieën op maat te hangen. Houten details breken met het witte, cleane zodat je geen te klinisch gevoel krijgt. De badkamer is een plek waar ik veel tijd doorbreng dus het moet toch wel een beetje gezellig worden.

Slaapkamer

De slaapkamer, ten slotte, moet voor mij echt donker gemaakt kunnen worden. Het voordeel van verduisterende gordijnen is dat ze niet enkel het licht tegenhouden, maar ook dat ze de kamer koel houden. Met de aankomende zomer is dat zeker geen overbodige luxe!

Wat voor gordijnen kies jij?

P.S.: Volg je me al? 

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • YouTube
 • Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

 • Frederique schreef:

  Gordijnen zijn echt belangrijk. Die in mijn kamer (officieel een deel van de woonkamer) laten teveel licht door. Er is geen ochtend dat ik niet te vroeg wakker word daardoor.

 • kiki hasselton schreef:

  ik heb nu rolgordijnen in mijn slaapkamer en die zijn helaas niet echt verduisterend. Ik ben aan het kijken voor een alternatief

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.