Vakantiewerk: mijn ervaringen en tips

De zomervakantie komt eraan, en als je nog student bent, ben je misschien op zoek naar een vakantiejob. Ik herinner me nog goed dat toen ik nog studeerde, ik altijd op zoek was naar leuk vakantiewerk. Veel van mijn volgers en lezers zijn student, en daarom vertel ik je vandaag wat meer over mijn ervaringen met vakantiewerk, en geef ik je mijn tips. 

De leukste vakantiejobs

Ik heb heel wat baantjes gehad tijdens mijn studententijd, het ene al wat leuker dan het andere. Mijn allereerste tip is om op zoek te gaan naar iets dat je leuk vindt. Voor mij was het allerleukste om te doen promotiewerk. Ik heb jaren promotiewerk gedaan, en ik vond dat vooral leuk omdat het zo gevarieerd was. Elke opdracht is anders, dus het wordt nooit saai. Als je promotiewerk doet kan je je verwachten aan nightlife campagnes, sampling, festival acties, maar ook hosting op events. De foto hierboven is er eentje van de Goed Gevoel Ladies Fair, waar ik voor Femmeboost drankjes moest uitdelen. Ik werkte altijd samen met toffe mensen en dat maakte het werk eens zo leuk.

Wat ik ook altijd leuk vond om te doen was babysitten. Er waren een aantal gezinnen bij mij in de buurt waar ik regelmatig kon gaan babysitten, en dat voelde nooit echt aan als werken. Met de kindjes spelen en dan voornamelijk wat tv kijken is ook eigenlijk niet écht werk, hé.

Mijn tips

Maar hoe geraak je nu aan zo’n toffe vakantiejob? Begin met een cv op te stellen, en neem hier even je tijd voor. Met een mooi en professioneel cv val je meteen op en kom je ook goed over bij de werkgever. Zet al je ervaring op een rijtje en vergeet zeker niet je talenkennis en extra talenten erbij te zetten.

Begin er op tijd aan

Om zeker te zijn dat je op tijd iets vindt, begin je vroeg genoeg met de zoektocht naar een leuke job. Als je dit leest en je hebt nog een vakantiejob nodig, beschouw dit dan als het teken dat je moet beginnen zoeken! Schuim online vacatures af, of stuur je cv op in een spontane sollicitatie bij het bedrijf waarbij je het liefst wil werken.

Geef niet te snel op

Het zal misschien even duren voordat je iets vindt dat je leuk vindt, en voordat je ergens aangenomen wordt, maar geef vooral niet te snel op. Het is niet omdat je ergens niet wordt aangenomen, dat je nergens aangenomen zal worden. Ik heb in mijn studententijd mijn cv naar heel veel bedrijven gestuurd, om uiteindelijk maar van enkelen een antwoord te krijgen.

Ben jij nog op zoek naar vakantiewerk?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

9 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.