Tips voor een beter schoonheidsslaapje

Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid, en hoe gezonder je bent, hoe mooier je huid eruit zal zien. Donkere kringen onder je ogen, een onzuivere huid en een gezwollen gezicht. Vandaag deel ik een paar tips om je beauty sleep te optimaliseren, en al die dingen te vermijden. Lees verder om vannacht beter te slapen!

Een goede matras en een warm dekbed

Stap één: schaf een goed donzen dekbed en een goede matras aan. Wat is er een fijner dan onder een fluffy dons te kruipen en op een heerlijk zachte matras te gaan liggen? Vorig jaar ben ik zelf overgeschakeld op een beter matras met een beter dekbed, en het is een wereld van verschil. Check zeker de donzen dekbedden van Whitecloudz, die zijn héérlijk. I loooooove my bed!

Geen geluid, geen licht

Om sneller in slaap te vallen en dieper te slapen, moet je eerst echt tot rust komen. Zorg ervoor dat je slaapkamer zo donker en zo stil mogelijk is. Dit is echt belangrijk: als je je niet kan ontspannen zal je niet uitgerust wakker worden.

Luchtbevochtiger

Als de vochtigheidsgraad van je slaapkamer te laag is, word je vaak wakker met droge ogen, een droge keel en je voelt je niet echt helemaal fris en uitgerust. Een luchtbevochtiger kan dan soelaas bieden. Voornamelijk in koude wintermaanden kan dit heerlijk aanvoelen.

Geen schermen voor bedtijd (of geen blauw licht)

Door het blauwe licht in schermen zorgt ervoor dat je ogen niet kunnen ontspannen. Als je net voordat je gaat slapen naar je scherm hebt getuurd zal je daarom niet zo snel kunnen indommelen. Mijn tip: geen schermen een uur voordat je gaat slapen, en als je dat niet kunt (zoals ik) kan je een app installeren die ervoor zorgt dat het licht van je scherm ’s avonds minder blauw – en dus geler – wordt. Ik gebruik f.lux, simpel maar goed!

Routine

Voor mij is een avondroutine heel belangrijk om te relaxen. Je geest raakt gewend aan je routine, en bereidt zich samen met jou voor op de nacht. Ga zoveel mogelijk op hetzelfde uur slapen, sta op hetzelfde uur op en bouw een routine op die je elke avond opnieuw kan doen. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Dat waren de dingen die mij hebben geholpen met mijn nachtrust. Waar ik vroeger soms uren kon wakker liggen, val ik nu zonder problemen in slaap.

Heb jij nog tips voor een betere nachtrust?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

10 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.