Recept: de gezondste smoothie ooit

Ik begin mijn dag altijd met een grote smoothie. Niet zomaar een smoothie, maar een ultragezonde smoothie vol voedingsstoffen, waarmee je lang gevuld bent en je lichaam in topconditie raakt! Zet deze ingrediënten op je boodschappenlijstje, want deze smoothie is superlekker én gezond. 

Ingrediënten

Muntblaadjes
5

Citroen
1/2

Havermout
100 gr

Bosbessen (vers of ingevroren!)
50 gr

Een ander soort fruit (mango, aardbei, framboos, …)
100 gr

Lijnzaad
2 el

Gemberpoeder
1/2 el

Kurkuma
1/2 el

Spinazie
100 gr

Walnoten
5

Water
400ml

Bosbessen zitten boordevol vitamines en antioxidanten, en biedt veel voordelen voor je hersenen (perfect, dus, als je moet studeren). Dankzij de munt krijgt je smoothie een lekker frisse smaak en is goed voor je maag. Citroen is een bommetje van vitamine C, waardoor je weerstand een boost krijgt. Dankzij de havermout krijg je ook een vol gevoel, en lijnzaad is supergoed voor je spijsvertering.

Walnoten zijn de beste noten die je kan eten. Ze bevatten namelijk de meeste antioxidanten en omega-3 én helpen bij het vermijden van kanker. Spinazie is een bekende bron van foliumzuur. Ik gebruik meestal spinazie uit de diepvries, dat neemt iets minder plaats in.

Kennen jullie kurkuma al? Wel curcumine is de actieve stof uit de kurkumaplant. Het is een superkrachtige stof die ontzettend veel voordelen voor je lichaam biedt. En het is nog eens lekker ook! Mijn tip: koop een potje kurkuma of bestel de Curcumine capsules van Flinndal. Die laatste worden nog beter opgenomen door het lichaam!

Als laatste voeg ik ook nog een beetje gember toe. Je kan verse gember gebruiken, maar gemberpoeder kan zeker ook. Ik wissel zelf af tussen verse gember en poeder, afhankelijk van hoeveel tijd ik heb om ’s ochtends mijn smoothie te maken!

Begin je dag op de meest gezonde en lekkerste manier met een powersmoothie!

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.