Waarom ik naar Noord-Amerika wil

Reizen is zalig, en er zijn nog veel plekken die ik graag wil zien. Maar helemaal bovenaan mijn lijstje staan toch de Verenigde Staten. Ik hoor er zoveel goeds over, en wil het zelf ook eens ervaren. Vandaag vertel ik je waarom het mij zo leuk lijkt om een reis te maken door Amerika!


De natuur

De nationale parken, dat is de nummer één reden voor mij om naar Amerika te gaan. Al die prachtige foto’s die je voorbij ziet komen, ik wil er zo graag zelf eens zijn. Hoe ik het me voorstel is alles voornamelijk heel groot en indrukwekkend, net zoals alles in Amerika.

De canyons

Hoe graaf zijn die zotte canyons in Amerika? Dit is blijkbaar echt een must-see als je Amerika bezoekt, en ik denk echt dat het een fantastisch ervaring is om te zien hoe groot alles is en hoe klein wij zelf eigenlijk zijn.

Het eten (en dan vooral de speciale smaken van alle snoepjes)

In Amerika vind je allerlei andere smaken van snoepgoed dat wij hier ook hebben. Groene Oreo’s, Skittles in smaken die ik nog nooit heb gezien, maar ook de bekende Reese’s snoepjes wil ik supergraag proeven.

De cultuur

Ik vind het zo boeiend om te zien hoe andere mensen leven. Ik kijk heel graag binnen bij anderen, en ik vind het heerlijk om andere culturen te ervaren. Hoewel de VS heel Westers is, denk ik dat het er toch helemaal anders aan toe gaat dan hier. Ik stel me voor dat het veel meer is zoals in Amerikaanse sitcoms!

De kleding

Als ik naar Amerika ga, neem ik een extra koffer mee om mijn nieuwe geshopte kleding mee te nemen naar huis. Veel kleding is in Amerika een stuk goedkoper dan hier in België, dus ik bereid me voor om een goede slag te slaan!

De make-up (uiteraard)

Natuurlijk is een van de eerste dingen die ik ga doen als ik in Amerika ben beautyshoppen. Target, Walmart, CVS, Ulta, Bath & Body Works, ik wil ze allemaal gezien hebben. Ik heb al medelijden met mijn vriendje die urenlang achter mij aan zal moeten lopen door de rekken met make-up en verzorgingsproducten.

Je raakt er gemakkelijk binnen

Vorig jaar ging ik naar China, en een visum aanvragen was echt een heel gedoe. We moesten twee keer naar de ambassade in Brussel, en we moesten op voorhand doorgeven waar we zouden slapen en wanneer we waar zouden zijn. Voor Amerika moet je een ESTA hebben, dat is een Electronic System for Travel Authorization. Alles kan gewoon online, het enige dat je hoeft te doen is een ESTA formulier invullen. Het kost je €25, dus dat valt heel goed mee!

Ben jij al in Amerika geweest?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

12 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.