Onze reis is gepland: we gaan naar Malta en Sicilië

Mijn vriend en ik gaan eilandhoppen deze zomer, want onze reis is gepland. We gaan zeven dagen naar Malta en vijf dagen naar Sicilië. Ik vind het best spannend, want alleen al het boeken was het avontuur, maar ondertussen ligt het zo goed als volledig vast. Ik vertel je vandaag graag wat onze plannen zijn voor onze zomerreis.

De vluchten naar Malta

Zonder een idee te hebben waar we heen wilden, begonnen we op het internet naar vluchten te kijken, en al snel hadden we een heen- en terugvlucht naar Malta geboekt. We wilden allebei graag eens naar Malta gaan, en dit leek ons het perfecte moment. Aanvankelijk planden we 12 dagen Malta in, maar een paar dagen later twijfelden we of het niet beter was om iets korter op Malta te zijn, en nog naar ergens anders te gaan.

Een vlucht naar Sicilië?

Na het verder plannen van de reis heel lang uit te stellen, besloten we om ons bezoek aan Malta wat in te korten, en een paar dagen naar Sicilië te gaan. Nu gaan we dus zeven dagen naar Malta, en vijf dagen naar Catania. We waren nog nooit in Sicilië geweest, en ik ben zelf nooit in heel Italië geweest, dus dit leek ons een fantastisch plan.

Wil jij ook graag op reis naar Sicilië? TUI biedt leuke pakketreizen aan!

Het verblijf regelen

Onze route was ingevuld, onze vluchten waren geboekt, en nu moesten we nog een leuke plek vinden om te verblijven. Ik was er meteen fan van om een villa te huren via TUI villas, het lijkt me echt zalig om te kunnen genieten in je eigen villa bij de zee. Uiteindelijk kozen we in Malta voor een hotel met een privéstrand (Nikola had maar 1 eis: kunnen zwemmen in de zee) en in Catania gaan we overnachten in een charmante B&B.

Onze volgende stap: uitstapjes plannen

Nikola is een actieve reiziger, en hij heeft me al snel duidelijk gemaakt dat hij ALLES op Malta wil hebben gezien, en dat het dus geen vakantie wordt waarop we de hele dag aan het strand liggen. Ik wil wel graag een beetje kunnen relaxen, maar ik hou er ook wel van om op ontdekking te gaan. Malta is niet heel groot, dus het moet wel lukken om de coolste plekjes gezien te hebben op 7 dagen (denk ik). Ik heb al een paar dingen in mijn hoofd die ik sowieso gezien wil hebben, maar als jullie tips hebben, laat het me zeker weten!

Over Sicilië heb ik nog niet heel veel opgezocht. We dachten eraan om een auto te huren en om zo een beetje rond te toeren. Ik heb al een aantal goede adresjes gekregen om lekker te gaan eten – want Italië is het land van de pasta.

Al dromen van een volgende reis…

Nikola is bijna afgestudeerd, en ik hoop dat hij dan wat meer tijd heeft om met mij te reizen. Ik wil namelijk heel graag naar Amerika, dus hopelijk komt het er snel van. Ik droom alvast van onze komende avonturen!

Heb jij reisplannen voor de zomer?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

27 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.