Mijn zus en al haar kunsten

Ik wil jullie graag voorstellen aan mijn familie, niet alleen omdat je me dan beter kan leren kennen, maar omdat mijn familieleden stuk voor stuk ontzettend interessante mensen zijn. Elk van hen heeft een eigen talent, en is ondernemend en ambitieus. Vandaag begin ik met mijn zus, Floortje, en al haar kunsten!

Laat me je voorstellen aan mijn zus, Floortje De Backer. Floor is exact een jaar en een maand ouder dan ik, en ze werkt als kleuteronderwijzer in Antwerpen. Ze heeft kleuteronderwijs gestudeerd, en een specialisatie gedaan in het bijzonder onderwijs.
Floortje heeft veel talenten, ze is heel creatief. Ze knutselt graag en goed, kan acteren, zingen, schrijven, en is over het algemeen een creator. In haar leven heeft ze al heel wat gecreëerd – met groot succes – en er staat nog veel op de planning.

Verloren sokken

Haar grote talent is schrijven. Al sinds ze jong was had ze altijd een notitieboek bij waarin ze gedichten en verhalen schreef. Verloren Sokken was haar debuut, en ik kan je nu al vertellen dat er een nieuw boek in de maak is. Lees hier meer over haar boek, en bestel Verloren Sokken hier. Verloren Sokken was een dichtbundel, en het nieuwe boek wordt een echt verhaal.
Wist je trouwens dat je een boek drukken ook helemaal zelf kan doen? Je kan zelf een aantal kiezen, en het boek volledig personaliseren. Wat houdt je nog tegen om zelf een boek te schrijven?

Acteren

Niet alleen schrijven kan ze, maar ze kan ook acteren. Samen met een medestudent die nu ook haar collega is, creëerde ze voor haar eindwerk een toneelstuk over diabetes, waarvoor ze een 20/20 kreeg. Ik heb het stuk zelf een keer of twintig gezien, dus ik ken het helemaal vanbuiten. Op de planken kan ze zich helemaal uitleven, da’s iets waar ik ontzettend naar op kijk, want zelf verstijf ik vanaf het moment dat ik op een podium sta.

Kaartjes maken

Als ze niet aan het onderwijzen, schrijven of acteren is, vindt ze wel andere manieren om creatief bezig te zijn. Zo is ze tegenwoordig altijd kaartjes aan het maken, met tekeningen uit oude boeken die ze uitknipt en op karton kleeft. Ik vind het echt gek om me voor te stellen dat je op het idee komt om zoiets te doen, ik zou het zelf niet kunnen.

Een nieuwe thuis

Samen met Timothy, haar vriend, heeft Floortje het huis gekocht waar mijn oma in woonde. Ze hebben het zelf verbouwd, onder begeleiding van mijn papa, en vorig weekend vond de housewarming plaats. Ik vind het super om te zien hoe mijn zus de volgende stap zet in haar leven.

Ik vind mijn zus echt een grave, en ik vind het ook gewoon leuk dat mijn familie mij zo kan inspireren. Mensen die ons kennen, weten dat wij allemaal niet graag stilzitten. Wat ik ook echt heel leuk vind is dat iedereen in mijn familie zo hard zijn eigen ding heeft. Iedereen is bezig met iets anders, maar toch kunnen we al die dingen met elkaar delen.
Bedankt, daarvoor!


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.