Lancaster Zelfbruiners

Het zou kunnen dat je nog niet weet dat ik een hele bleke huid heb die niet snel bruint, maar dat is enkel omdat ik bijna altijd zelfbruiner gebruik. Vrijwel het hele jaar door heb ik een tintje door een laagje zelfbruiner, want zonder ben ik echt heel erg bleek. Ik probeer daarom heel graag zelfbruiners uit, want na jaren zelfbruinen, begin ik toch een expert te worden! 

De twee producten die ik heb geprobeerd zijn de Lancaster Sun 365 Gradual Self Tanning Oil en de Self Tanning Gel Cream. De eerste is bedoeld voor je lichaam, en de laatste gebruik je op je gezicht. Ze zijn allebei vrij zacht van kleur, zodat je de kleur gemakkelijk kan opbouwen.

Lancaster Sun 365 Gradual Self Tanning Oil, € 34,00
Lancaster Sun 365 Self Tanning Gel Cream, € 39,00

Op mijn lichaam gebruik ik heel regelmatig zelfbruiners, maar mijn gezicht sla ik vaak over. Toch lijkt het me fijn om ook mijn gezicht een kleurtje te geven.

Lancaster Sun 365 Self Tanning Oil

Ik heb de Self Tanning Oil gebruikt op mijn lichaam. Wat ik mij vooral afvroeg is hoe hij zou werken, aangezien zelfbruiners en olie in principe helemaal niet samen gaan. Maar om de een of andere reden werkt hij: de olie voelt lekker zacht aan op mijn huid en zorgt ervoor dat mijn droge huid lichtjes gevoed wordt zonder heel vet aan te voelen. Je moet hem wel een paar keer gebruiken voordat je er echt bruiner gaat uitzien, maar dat is ook wel fijn. De olie is niet getint, dus als hij meteen hard zou bruinen heb je kans op strepen. Ik vind hem heel fijn om te gebruiken na een douche, om mijn huid zachter te maken én een subtiele zonnige gloed te krijgen.

Lancaster Sun 365 Instant Self Tanning Gel Cream

Op mijn gezicht gebruik ik eigenlijk nooit zelfbruiner. Ik vind het niet de moeite omdat ik toch altijd make-up draag, én omdat ik mijn huid elke dag twee keer diep reinig waardoor je de zelfbruiner er heel snel afwast. Het nadeel is dat ik in mijn gezicht altijd vrij bleek zie, dus als ik een fijne crème vind die mijn huid ook een tintje kan geven, wil ik die zeker een kans geven.

Hierboven zie je mijn huid zonder zelfbruiner en zonder make-up.

En hierboven heb ik de Instant Self Tanning Gel Cream gebruikt.

Hij is getint, waardoor mijn huid er meteen iets warmer en egaler uitziet. Na een paar uur ontwikkelt de kleur zich en krijg je een gebruinde huid. Het effect is nog steeds niet heel donker, maar je kan de behandeling na een paar dagen wel herhalen voor een intenser effect.

Los van het feit dat hij mijn huid een mooi kleurtje geeft, vind ik hem ook heel fijn in gebruik. Het is een goede basis voor mijn make-up, en maakt mijn huid zacht en egaal. Het is zeker een mooie toevoeging aan mijn huidroutine.

Conclusie

Ik vind de Lancaster zelfbruiners heel fijn, zeker voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met zelfbruiners. De Self Tanning Oil voelt aangenaam op de huid en hydrateert zonder zwaar te zijn. Je ziet niet meteen resultaat, maar moet hem een paar keer na elkaar gebruiken om bruiner te worden. De Instant Self Tanning Gel Cream is een fijne gezichtscrème die mijn huid egaliseert en een instant tintje geeft, maar die ook een mooi gebruind effect geeft na een paar uur.

Zelf gebruik ik het liefst hele donkere zelfbruiners, dus de Self Tanning Oil is iets te subtiel voor mij. Het is eerder een product voor iemand die een natuurlijk effect wilt. Maar de Instant Self Tanning Gel Cream neem ik er wel altijd bij, al moet ik hem wel elke dag gebruiken om het effect duidelijk te zien.

Lancaster Sun 365 Gradual Self Tanning Oil, € 34,00
Lancaster Sun 365 Self Tanning Gel Cream, € 39,00

Gebruik jij soms zelfbruiner?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.