Travel tip: Langkawi

Ze zeggen dat reizen het enige is dat je kan kopen waar je rijker van wordt. Als dat zo is moet ik snel beginnen met een paar bestemmingen van mijn bucketlist af te strepen. Onlangs ontdekte ik een plek die je gewoon ook op je travelwishlist moét hebben staan: Langkawi. Het is een groep eilanden ongeveer 30 km van het vasteland van Maleisië. In totaal zijn er 99 eilanden te ontdekken, dat is de moeite! 

Als ik door de foto’s blader als ik Langkawi intyp, zie ik prachtige stranden, heldere zee, maar ook cultuur en jungles met de meest indrukwekkende uitzichten. Het is niet meteen een vakantiebestemming die heel bekend is, maar vanaf oktober dit jaar vlieg je naar Langkawi met Qatar Airways. Qatar Airways is uitgeroepen tot Worlds Best Airline (Skytrax 2019), dus zelfs op je vlucht heen zal je al volledig kunnen ontspannen dankzij 4000 entertainmentopties aan boord, heel veel beenruimte en heerlijke maaltijden. Let wel: op de terugreis maak je een stop in Doha van 8 uur, maar dat is het ideale moment om deze opkomende stad te ontdekken!

Waarom wil je naar Langkawi?

Je wil naar Langkawi voor de prachtige, exotische stranden, maar er is meer dan dat. Op de foto hierboven zie je de Sky Bridge, die er heel cool uitziet, en je het mooiste uitzicht van Pulua Langkawi (het grootste eiland van Langkawi) biedt. Neem de Cable Car naar de brug om op 660 meter boven het zeeniveau over de jungle te kijken. Als dat niet een fantastische reden is om Langkawi op je bucketlist te zetten!

De hoofdstad van Langkawi is Kuah, waar je winkelcentra vindt waar je vanalles vindt, en een paar leuke avondmarktjes. Bezoek ook Pantai Cenang, want dat is de toeristische hoofdstad en hier kan je gemakkelijk een excursie boeken én er is een prachtig strand. Ga verder op zoek naar de verschillende eilanden, want er is ontzettend veel te zien.

Ben je al helemaal klaar om deze prachtige eilandengroep te bezoeken? Boek je vlucht vanaf 15 oktober bij Qatar Airways, en neem ook een kijkje naar hun andere bestemmingen zoals Kuala Lumpur en Penang. Misschien kan je een rondreis boeken?

Komt Langkawi ook op jouw bucketlist? 


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.