Dé tip voor zachter, lekkerder kraanwater!

Kraantjeswater is lekker en gezond. Ik drink het bijna elke dag, en we gebruiken het ook om ons te wassen, om te koken en om de was mee te doen. Kortom: kraanwater is een belangrijke aanwezige in ons dagelijkse leven. Maar wat als je last hebt van kalkaanslag? Vandaag vertel ik je wat hard water is, en hoe je het kan oplossen met de Amfa 4000 waterontharder. 

Afhankelijk van waar je woont kan het water uit je leidingen harder of zachter zijn. Hard water wordt voornamelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van twee stoffen: calcium en magnesium. Vooral wanneer hard water verwarmd wordt of wanneer hard water in contact komt met lucht, bijvoorbeeld via de douchekop of aan de kraan, kan dit kalkafzetting veroorzaken.

Dat is lastig, en de kans is groot dat je hier al te maken mee hebt gekregen: de douchekop is verstopt waardoor er minder waterdruk is, kalkaanslag op je strijkijzer of hard water in je wasmachine waardoor je meer wasverzachter moet gebruiken. Op termijn zorgt dit voor een verlaagd energierendement bij je elektrische apparaten. Dé oplossing? Een waterontharder. Ik kreeg de AMFA 4000 waterontharder opgestuurd, en testte hem uit.

Hoe werkt de AMFA 4000 waterontharder?

De AMFA 4000 waterontharder is een klein apparaatje, dat heel gemakkelijk te installeren is. Door middel van een magneet plaats je de waterontharder rond je waterleiding, en zo voorkomt het magnetisch veld dat calcium en magnesium kristalliseren. Hierdoor blijft de kalk opgelost in het water in plaats van dat het gaat hechten. Het resultaat? Zachter water, dat lekkerder smaakt en dat zorgt voor minder kalkaanslag.

De AMFA 4000 waterontharder is geschikt voor elk woningtype, en gemakkelijk te installeren. Ikzelf woon in een appartement en had geen problemen om de waterontharder zelf te installeren. En ik vind het fantastisch dat mijn badkamer véél langer vrij blijft van kalk!

Gebruik jij een waterontharder?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

 • MC Kleuver schreef:

  Praktisch dat je de waterontharder zelf hebt kunnen installeren.
  Ik woon aan de rand van de Veluwe en wij hebben met echt het lekkerste water. Op vakantie heb ik flessen water gekocht, omdat ik uit de kraan niet lekker vond.
  Scheelt het schoonmaken nadat je de waterontharder hebt geïnstalleerd?

  • Silke schreef:

   Zalig! Ik woon in het midden van Antwerpen en hier is het soms wel oké maar soms echt een beetje vies.
   Ik heb hem nog maar net geïnstalleerd, maar ik heb wel al gemerkt dat er minder kalk op mijn kraan zit!

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.