Ellis Faas Creamy, Milky, Glazed & Hot Lips

Lipstick, lipgloss, lipcrèmes, ik vind het fantastisch om mijn lippen een mooi kleurtje te geven. Matte finish, een vleugje glans, een felle kleur of een nude lipstick. Het leuke is dat je er zoveel kanten mee op kan. Onlangs kreeg ik een aantal lipsticks van Ellis Faas opgestuurd. Hun CreamyMilkyGlazed en Hot Lips waren voor mij nog onbekenden, maar vandaag stel ik je aan ze voor! 

Ellis Faas is een Nederlandse make-up artist die jarenlang werkte voor fantastische merken als CliniqueMAC en Lancôme. Met al haar ervaring besloot ze om haar eigen make-up lijn te starten, en zo was haar gelijknamige merk geboren.

Ellis Faas gebruikt “menselijke kleuren” waarmee ze willen zeggen dat de kleuren van hun producten allemaal terug te vinden zijn in het lichaam van de mens. Huidskleuren, sproetjes, de kleur van adertjes zijn allemaal tinten die je kan terugvinden in haar producten. Op die manier creëerde ze producten die flatterend zijn. Het is een merk met professionele producten, en vandaag probeer ik voor het eerst een paar van hun producten uit.

Wat je bij Ellis Faas kan verwachten: professionele formules in verpakkingen die je niet verwacht. Check ook links op de foto de Ellis Clips, waarmee je je lipsticks gemakkelijk bij elkaar houdt. Zoiets heb je waarschijnlijk nog bij geen enkel merk gezien!

De Ellis Faas Lips zitten niet in een traditionele lipstickverpakking. Ze komen niet in een bullet, maar ze zijn allemaal vrij vloeibaar. De verpakking is een stuk smaller en langer, en dat heeft iets heel elegants.

De lipsticks van Ellis Faas hebben allemaal één van de hierboven afgebeelde applicators. Bij de Glazed Lips is de applicator eerder een penseel, en bij de andere lijnen is de applicator eerder een sponsje.

Ik begin deze keer eens met de swatchfoto. Hierboven zie je van links naar rechts:

Milky Lips L205 – Coral Pink, € 27,00
Milky Lips L207 – Nude Pink
€ 27,00
Creamy Lips L106 – Rusty Pink € 27,00
Creamy Lips L108 – Pale Peach € 27,00
Glazed Lips L306 – Sheer Bright Coral € 27,00
Glazed Lips L305 – Sheer Rusty Orange € 27,00
Hot Lips L406 – Rose Violet € 27,00

Zoals je kan zien verschilt de dekking en de finish per lijn. De Creamy Lips hebben een stevige dekking en een semi-glanzende finish. De Milky Lips zijn net wat glanzender, en hebben ook een hoge dekking. De Glazed Lips zijn wat minder dekkend, en hebben een erg glossy effect. Helemaal rechts zie je de Hot Lips, die dan weer een hoge dekking, een semi-matte finish en een felle kleur heeft.

Ellis Faas Milky Lips

De Milky Lips zijn iets transparanter dan de Creamy Lips en hebben een iets meer glanzende finish. Ik koos twee neutrale tinten uit, die er echt prachtig uitzagen.

Ellis Faas Milky Lips L205 – Coral Pink

Misschien is Rusty Pink wel mijn favoriete tint van vandaag. Neutraal, net iets donkerder maar toch vrij warm, en de dekking is prachtig en egaal.

Ellis Faas Milky Lips L207 – Nude Pink

Wat een mooi, licht nude kleurtje. Hij is neutraal met een warme ondertoon en zit heel mooi op mijn lippen.

Ellis Faas Creamy Lips

De Creamy Lips zijn het meest vergelijkbaar met een “gewone” lipstick. Hun dekking is normaal, en ze hebben een semi-glanzende finish. Ik heb ze besteld in de kleur L106 en L108, allebei vrij neutrale kleuren, de ene wat donkerder en de andere iets lichter nude.

Creamy Lips L106 – Rusty Pink

Rusty Pink is een prachtig dekkende tint, in een terracotta kleur die net rood genoeg is om lekker knallend te zijn en net warm genoeg om mijn huidtint mooi te flatteren.

Ellis Faas Creamy Lips L108 – Pale Peach

Pale Peach is niet helemaal mijn kleur, omdat hij nét wat te licht is voor mij. Wel is de kleur perfect dekkend en zit hij heel comfortabel op mijn lippen!

Ellis Faas Glazed Lips

Dan is het tijd voor de gloss! De Glazed Lips hebben een wat lagere dekking, maar hebben wel een prachtig intense glans die niet plakkerig aanvoelt.

Ellis Faas Glazed Lips L306 – Sheer Bright Coral

Sheer Bright Coral is een mooie gloss, maar hij is moeilijk egaal aan te brengen. Ik denk dat hij op z’n mooist is over een andere tint heen.

Ellis Faas Glazed Lips L305 – Sheer Rusty Orange

Zoals de naam van de gloss al zegt, is Sheer Rusty Orange wat transparanter, en in een roestige oranjetint. Ik vind hem prachtig, en hij is best uniek, omdat je niet zo heel vaak warme lipgloss tegenkomt.

Ellis Faas Hot Lips

Ik sluit af met een kleurtje uit de Hot Lips lijn. Ik koos voor de tint L406 – Rose Violet, een knallende fuchsia tint met een intense pigmentatie!

Ellis Faas Hot Lips L406 – Rose Violet

We eindigen met een knal, want Rose Violet is prachtig van kwaliteit, de dekking is perfect en de pigmentatie is ongezien. Wauw!

Conclusie

Een heel fijne kennismaking, Ellis Faas. De Ellis Lips die ik mocht uittesten waren stuk voor stuk mooi. De enige tint die ik ietwat vond tegenvallen was de Glazed Lips in Sheer Bright Coral, omdat die wat moeilijker egaal aan te brengen was, maar zoals ik al zei denk ik dat hij er wel mooi uitziet over een andere nude tint. Mijn favorieten zijn de Milky Lips in kleur Coral Pink en de Hot Lips in de kleur Rose Violet. Wat een toppers!

De lipsticks zitten heel aangenaam op mijn lippen, zijn van professionele kwaliteit en blijven ook heel lang zitten. De Glazed Lips blijven gemakkelijk een paar uur zitten, en de andere lipsticks houden het bijna de hele dag vol!

De Ellis Faas Lips zijn online verkrijgbaar.

Milky Lips L205 – Coral Pink, € 27,00
Milky Lips L207 – Nude Pink € 27,00
Creamy Lips L106 – Rusty Pink € 27,00
Creamy Lips L108 – Pale Peach € 27,00
Glazed Lips L306 – Sheer Bright Coral € 27,00
Glazed Lips L305 – Sheer Rusty Orange € 27,00
Hot Lips L406 – Rose Violet € 27,00

Heb jij de producten van Ellis Faas al geprobeerd?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.