Valvert en de 100% gerecycleerde petflessen!

Met de lancering van de rPet-fles zet Nestlé een fantastische stap in de goede richting als het op duurzaamheid aankomt. Voor hun Valvert mineraalwater gebruiken ze als eerste in België petflessen die 100% gerecycleerd zijn. De flessen van Valvert zijn dus hélemaal gemaakt van oude flessen. En daar wil ik vandaag toch even danku voor zeggen. 

Duurzaamheid is iets dat ons allemaal bezighoudt, en terecht. De wegwerpmaatschappij heeft heel veel druk gezet op het milieu en daar moet een einde aan komen. De rPET-fles biedt daarop een antwoord. Het is een PET-fles die volledig gerecycleerd is. Een grote stap in de goede richting, dus, om de afvalberg te gaan verkleinen.

Zelf drink in bijna altijd kraanwater, maar voor onderweg is een fles water best handig. Vanaf nu kies ik op zulke momenten voor het mineraalwater van Valvert, want daarvan weet ik dat ze hun verantwoordelijkheid hebben opgenomen in de strijd tegen afval. Het is gewoon iets kleins waar je zelf op kan letten, dus steun Nestlé in hun tocht om tegen 2025 het rPET-gehalte in hun flessen op te trekken tot 35%.

Conclusie

Ik vind het fantastisch om te zien dat merken – vooral grote merken – moeite doen om hun impact op het milieu te verkleinen. Het mineraalwater van Valvert wordt verpakt in rPET-flessen, die 100% bestaan uit gerecycleerde PET-flessen. Je hebt geen reden meer om ander mineraalwater te kopen, want het water is bovendien ook heel lekker!


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.