Het hele jaar genieten van je tuin: prieeltjes, pergola’s en overkappingen

Al heb ik nog geen tuin, ik weet al wel één ding: ik wil een prieeltje. Een prieel is een soort tuinhuisje met open wanden. In België is het niet heel vaak goed weer, maar ik hou er gewoon zo van om buiten te zitten. Zeker nu de zon nog schijnt, kan ik er echt ontzettend van genieten met mijn vrienden en familie in de tuin te chillen. Vandaag deel ik een paar ideetjes zodat ook jij het hele jaar in je tuin kan zitten. 

In de tuin van mijn ouders is er een soort van “natuurlijk prieeltje”. In een hoek van de tuin is de bamboe in een cirkel gegroeid, en het is een superleuk plekje om te zitten in de zomer.

By the way: online kan je heel veel graszaad kopen, waarmee je je gazon kan aanleggen of je bestaande gras een extra boost kan geven.

Hoe leuk ziet dit eruit? In de winter, de hele tuin verlicht met kerstverlichting en dan in de pergola chillen.

Deze is ook echt prachtig, en een stuk luxueuzer. Een prieel met rieten dak, en dat deels met glas omringd is. Hier zie ik me zeker zitten, en niet alleen in de zomer. Het fijne aan een prieel of pergola is dat je niet meteen naar binnen moet als het buiten wat kouder wordt of begint te regenen.

Een ander idee voor een tuin waar je het hele jaar door kan zitten is om je terras te overkappen. Dat kan er echt heel stijlvol uitzien, en hoe gezellig is het om buiten te zitten, onder je overkapping, terwijl het aan het regenen is? Bij www.foravida.nl kan je al een terrasoverkapping vinden voor €849. Je kan de overkapping zelf in elkaar zetten (want doe-het-zelven is toch altijd het leukste) of het aan de experts overlaten. Ze hebben een ingebouwde waterafvoer, en in de meeste gevallen mag je ze zonder vergunning plaatsen.

Heb jij een plekje in je tuin waar je het hele jaar kan zitten?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.