Weleda Zuiverende Gezichtsverzorging

Puistjes. Als je alleen al bij het lezen van dit woord aan het bibberen gaat, dan hebben we iets gemeen: we hebben allebei last (gehad) van een onzuivere huid. Pukkels, mee-eters, ik weet er alles van. En dan de zoektocht naar producten die je huid zuiveren zonder haar volledig uit te drogen, die eindeloos leek. Weleda lanceerde onlangs haar Zuiverende Gezichtsverzorging: 100% natuurlijk, voor een egale, schone huid. Ik probeerde de lijn uit, en vertel je er vandaag meer over.

De Weleda Zuiverende Gezichtsverzorging bestaat uit vier producten, die er samen voor zorgen dat je huid gekalmeerd en verzacht wordt, en die ook antibacteriële eigenschappen hebben. Weleda is zo’n merk dat echt op zoek gaat naar oplossingen, en dat op een volledig natuurlijke manier. Geen synthetische stoffen op je huid, dat klinkt goed!

De producten van Weleda zijn verkrijgbaar bij een groot aantal natuurwinkels, apotheken, Holland & Barrett, Delhaize en online.

De Weleda Zuiverende Gezichtsverzorging bestaat uit de volgende vier producten:

Weleda Zuiverende Reinigingsgel, € 10,45
Weleda Zuiverende Gezichtscrème Light, € 15,49
Weleda SOS Anti-Puistjes Gel€ 15,49
Weleda Concealer, € 15,49

De actieve stof in de producten is extract van wilgenbast, dat antibacterieel, verzachtend en kalmerend werkt. Dit is een heel fijn ingrediënt omdat het je huid niet uitdroogt – en dat is echt wel een probleem dat voorkomt bij veel zuiverende huidproducten.

Begin je huidverzorgingsritueel met de Zuiverende Reinigingsgel, die je huid diep reinigt tot in de poriën, zonder haar uit te drogen. Deze gel vermindert puistjes en mee-eters en verzacht de huid.

Voor mijn huid is deze Zuiverende Reinigingsgel perfect. Mijn huid voelt schoon aan, zonder een trekkerig gevoel (dat haat ik écht).

Stap twee is hydratatie. De Zuiverende Gezichtscrème Light is een heerlijk lichte crème, die je huid hydrateert én matteert en geen residu achterlaat. Deze crème is perfect als je een vettere huid hebt, of zoals ik: een gecombineerde huid. Hij trekt snel in, en vermindert puistjes en mee-eters op een 100% natuurlijke manier.

Je puistjes kan je gaan behandelen met een spot treatment. De SOS Anti-Puistjes Gel is exact wat de naam zegt. In plaats van de puistjes uit te drogen, zorgt hij voor een minder gespannen gevoel rond je puistje én gaat hij roodheid tegen. Deze gel is heel geconcentreerd en daarom ook zeer actief: ik zag een paar minuten na het aanbrengen al dat mijn puistje minder opvallend was.

Om je puistjes te camoufleren gebruik je de Concealer, die een hoge dekking heeft én antibacterieel werkt. Dat vind ik een heel goed idee: je verbergt je onzuiverheid terwijl je er ook voor zorgt dat het gezuiverd wordt. De concealer is vrij stevig van consistentie, maar eens je hem aanbrengt droogt hij helemaal mat op en blijft hij ook ontzettend goed zitten. Superfijn, want dat is exact wat je wil bij het bedekken van een puistje.

Conclusie

De béste manier om je onzuiverheden tegen te gaan is om ze te ontsmetten, de huid te kalmeren én te hydrateren. Vaak moet je één van die drie eigenschappen kiezen, maar bij de Weleda Zuiverende Gezichtsverzorging heb je ze allemaal. Dit is de ideale manier om af te komen van een onzuivere huid, en dat allemaal op een natuurlijke manier. Goed gedaan, Weleda!

Weleda Zuiverende Reinigingsgel, € 10,45
Weleda Zuiverende Gezichtscrème Light, € 15,49
Weleda SOS Anti-Puistjes Gel€ 15,49
Weleda Concealer, € 15,49

Hou jij ook zo van natuurlijke huidverzorging?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

9 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.