Zero Waste met Holland & Barrett

Minder afval, dat is iets waar we allemaal samen aan moeten werken. Het is niet altijd gemakkelijk om de zero waste trend mee te nemen in je beautyroutine. Maar daar heeft Holland & Barrett een einde aan gemaakt. Ze hebben een hele lijn met zero waste tools en producten: verpakkingen die volledig gerecycleerd kunnen worden, herbruikbare doekjes en producten die echt duurzaam zijn. Ik kreeg een aantal producten opgestuurd, en daar wil ik het vandaag graag over hebben. 

Onlangs vond ik dit schattige mandje vol producten op mijn deurmat. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar ze zijn ook stuk voor stuk zero waste. Dat laatste maakte mij extra benieuwd, dus ik besloot om ze te onderwerpen aan de test.

Beauty Kitchen Seahorse Plankton Revitalising Gel Cleanser, € 17,49
Holland & Barrett Dunne Katoenen Wattenschijfjes, € 8,99
Beauty Kitchen Seahorse Plankton Really Radiant Moisturiser, € 23,49
Holland & Barrett Luxe Hydrofiele Doek, € 3,99
Holland & Barrett Ramie Scrubhandschoen, € 3,49
Holland & Barrett Gezichtsdoek, € 4,49
Nextbrush Bamboe Tandenborstel Medium, € 3,49

Holland & Barrett heeft een eigen lijn met tools die zero waste zijn. Superfijn, want zo bespaar je niet alleen geld, maar je afval zal tegelijkertijd ook minder worden.

De Ramie Scrubhandschoen is gemaakt van ramie (een natuurlijke vezel van een plant uit China die bekend staat als de Chinese brandnetel, resistent tegen bacteriën en schimmel). Heerlijk om je lichaam in de douche te exfoliëren, en hij is duurzaam en de verpakking is volledig recycleerbaar. Ik wilde al langer een scrubhandschoentje, dus deze is zeker welkom.

Naast de scrubhandschoen staat de Nextbrush Bamboe Tandenborstel. Een milieuvriendelijke tandenborstel, gemaakt van bamboe, die 98% biologisch afbreekbaar is. Ook de verpakking is volledig te recycleren, en de haren zijn perfect om je tanden goed te reinigen.

Dan hebben we de Muslin Cloth: een hydrofiele doek waarmee je je huid kan reinigen. Breng simpelweg je reiniger aan op deze doek en masseer hem zacht in op je huid en je huid wordt op een zachte manier gereinigd.

De dubbelzijdige katoenen Gezichtsdoek dient voor twee dingen: gebruik de gladde kant voor een lichte reiniging en om je make-up te verwijderen, en exfolieer zacht met de textuurzijde.

Helemaal rechts zie je de Katoenen Wattenschijfjes. Ik gebruik élke dag wattenschijfjes, en was al langer op zoek naar een milieuvriendelijk en herbruikbaar alternatief.

Ik integreerde alle items in mijn beautyroutine. Mijn favorieten zijn het scrubhandschoentje (zeker omdat ik vaak zelfbruiner gebruik, dan is exfoliëren extra belangrijk) en de herbruikbare wattenschijfjes. Ik merk wel dat ik van die laatste niet genoeg heb, want ik gebruik er elke dag en best wel veel. Dus ik ga deze week eens kijken bij H&B voor een extra set!

Ik kreeg ook twee producten die 100% natuurlijk zijn, en seahorse plankton bevatten, die biologisch zijn én je huid mooier maken. De Gel Cleanser maakt glad en kalmeert, en reinigt en exfolieert. De Really Radiant Moisturizer geeft je huid een jeugdige uitstraling, maakt glad en kalmeert de probleemhuid, stimuleert de elasticiteit van de huid, vermindert fijne lijntjes en rimpels en hydrateert je huid terwijl hij je huid beschermt tegen invloeden van buitenaf. De dagcrème is vrij rijk, maar trekt goed in.

Bij de beide producten geldt: retourneer de verpakking en ontvang 200 Passie punten, zodat je kan besparen op je volgende aankoop.

Conclusie

Bij zero waste producten ben ik altijd een beetje bang dat de kwaliteit tegenvalt. Maar dat blijkt zeker niet nodig te zijn, want de producten van Holland & Barrett die ik heb geprobeerd zijn zeker fijn genoeg om een vaste plaats in mijn routine te verdienen. Mijn favorieten zijn de scrubhandschoen en de herbruikbare wattenschijfjes, maar ook de Revitalising Gel Cleanser van Beauty Kitchen staat te stralen in mijn badkamer. En dat allemaal zonder schuldgevoel, want alles is herbruikbaar, duurzaam, en de verpakkingen zijn recycleerbaar!

De zero waste producten van Holland & Barrett zijn verkrijgbaar in de winkel en online.

Beauty Kitchen Seahorse Plankton Revitalising Gel Cleanser, € 17,49
Holland & Barrett Dunne Katoenen Wattenschijfjes, € 8,99
Beauty Kitchen Seahorse Plankton Really Radiant Moisturiser, € 23,49
Holland & Barrett Luxe Hydrofiele Doek, € 3,99
Holland & Barrett Ramie Scrubhandschoen, € 3,49
Holland & Barrett Gezichtsdoek, € 4,49
Nextbrush Bamboe Tandenborstel Medium, € 3,49

Heb jij nog zero waste tips?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

6 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.