Zo haal je je theorie-examen met gemak!

Je rijbewijs halen. Voor sommigen kan het niet snel genoeg gaan (mijn vriend) en voor sommigen is het iets dat helemaal onderaan je to do-lijstje staat (guilty!). Onlangs heb ik mijn theoretisch examen gedaan, en guess what: ik heb het gehaald! Vandaag deel ik mijn tips om je theoretisch examen met gemak te halen. 

Doe het op je eigen manier, en op je eigen tempo

Laat ik eerst even zeggen dat ik het jammer vind dat ik soms negatieve reacties krijg op het feit dat ik mijn rijbewijs nog niet heb. Ik heb er nog nooit nood aan gehad, en doe het gewoon wanneer ik het een prioriteit vindt. Dat is dan ook mijn tip nummer 1: laat je niet pushen, want het is nooit te laat om je rijbewijs te halen. Het zou gemakkelijker zijn om op jongere leeftijd te leren rijden, dus in die zin is het vast slim om er zo snel mogelijk mee te beginnen, maar ook als je al lang de 20 voorbij bent kan je perfect nog je rijbewijs halen.

Voor mij komt die tijd nu: ik wil graag naar een andere plek verhuizen, waar een auto wél handig kan zijn, dus ik heb mijn theoretisch examen gedaan. Ik ben begonnen met een theorieboek, en op zich was dat zeker een oké plan, maar dat ging heel traag, en het is ook een hele saaie manier. Even overwoog ik ook om een cursus te volgen, maar aangezien zo’n cursus best wel wat kost én dat het ook lang duurt voordat je ermee klaar bent, heb ik dat overgeslagen.

Dus besloot ik om het eens online te proberen, en ik vond een website waar het theorie examen oefenen en leren gemakkelijker, sneller én leuker wordt. Via de website theorieexamenoefenen.nl kan je kiezen voor een online theorieboek, online theorie-examen training en je kan zelfs voor een formule gaan mét slaaggarantie. Dat laatste houdt in dat als je niet slaagt, de website je theorie-examen terugbetaalt! Maar eerlijk: als je oefent via deze online applicatie, is de kans heel groot dat je het wel haalt. Het is mij gelukt!

Je kan er trouwens ook gratis het theorie-examen oefenen, en dat raad ik je zeker aan. Zo ben je voorbereid op het examen, en weet je perfect wat je kan verwachten. Ik heb zelf het examen talloze keren gedaan, en ik wist tijdens het examen bijna elke vraag meteen. Ik had uiteindelijk 1 fout, en dat is best oké. Je moet namelijk minstens 41 punten op 50 hebben, dus je moet de theorie echt wel goed kennen.

Mijn conclusie: wil je je motor, bromfiets of auto theorie leren op de gemakkelijkste manier? Neem dan zeker eens een kijkje bij theorieexamenoefenen.nl want voor mij was dit de ideale manier om van de eerste keer te slagen voor mijn theorie-examen.

Kijk rond in het verkeer

Als je je theorie hebt geleerd, ga dan naar buiten en kijk rond in het verkeer. Of je nu aan het wandelen bent, of als passagier in de auto: kijk naar alle borden en check of je ze kan herkennen. Let op hoe de chauffeur, een voorbij rijdende motor of zelfs die voetganger aan het zebrapad zich gedragen.

Heb je twijfels over iets? Vraag het aan een ervaren chauffeur. Ik moet toegeven dat veel mensen die al langer rijden niet helemaal mee zijn met alle informatie uit het theorie-examen (mijn ouders hebben zelf de test gedaan en zouden niet geslaagd zijn als ze hem nu opnieuw zouden moeten doen) maar er zijn zeker chauffeurs die perfect het antwoord weten op je vragen.

Vermijd stress

Het geldt voor alle examens: stress is nefast voor je resultaten! Probeer dus om geen stress te hebben. Ik weet dat dat gemakkelijk gezegd is, maar ik geef je een paar tips om stress te vermijden.

Zorg ervoor dat je de theorie zo goed kent dat je van jezelf op voorhand weet dat je zowat alles weet. Maak een minisamenvatting die je net voor je examen nog eens kan overlopen. Als je net voor je examen die samenvatting nog eens overloopt, en ontdekt dat je alles goed kent, zal je een boost van zelfvertrouwen krijgen!
Zelf maak ik meestal een lijstje met 20 “weetjes”. Dingen die ik een paar keer was vergeten, dingen die moeilijker te onthouden zijn, cijfers, dat soort zaken. Ik leer gemakkelijk van lijstjes, dus dat is een techniek die ik altijd toepas.

Heb jij je rijbewijs al gehaald?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.