Een duurzaam alternatief voor 4 alledaagse dingen!

Duurzaamheid is een heel omstreden en belangrijk onderwerp van tegenwoordig. We willen stilaan weg van de wegwerpmaatschappij. Ik wil zeker mijn best doen om mijn steentje bij te dragen, maar wat kan je nu concreet doen om stappen te zetten naar een duurzamer leven? Vandaag zet ik een aantal duurzame alternatieven op een rijtje voor dingen die je elke dag gebruikt. 

Bamboe kleding

Het zijn misschien niet twee dingen die je meteen samen zou zetten, maar bamboe kleding is ontzettend comfortabel én duurzaam. De bamboe kleding van Bamboobasics is zijdezacht, sterk, hypo-allergeen, antitranspirant, antistatisch en UV-beschermend. En alsof dat nog niet genoeg was, is het ook een duurzaam alternatief voor katoenen kleding. Zo heeft de katoenindustrie 2,6% van het wereldwijde waterverbruik nodig, terwijl bamboe genoeg heeft aan natuurlijke regenval. Neem zeker eens een kijkje op hun website voor meer informatie over de voordelen van bamboe kleding.

Rietjes

Over bamboe gesproken: een goed alternatief voor plastieken rietjes zijn bamboe rietjes. Het nadeel vind ik dat dat wat moeilijker is om van te drinken, dus ik vind herbruikbare roestvrijstalen rietjes het allerfijnst. Je kan ze gewoon online vinden en er zit een borsteltje bij waarmee je de rietjes gemakkelijk schoonmaakt.

Koffiebeker

Als je een koffiedrinker bent, zoals ik, kies dan voor een herbruikbare koffiebeker in plaats van wegwerpbare. Mijn tip: zoek een koffiebeker die je écht mooi vindt, zodat je hem altijd écht wilt gebruiken.

Wattenschijfjes

Onlangs gebruikte ik voor het eerst herbruikbare wattenschijfjes. Ik kreeg een aantal duurzame beautyproducten opgestuurd van Holland & Barrett en daar zaten ook herbruikbare wattenschijfjes bij. Ondertussen ben ik helemaal verkocht, en ik ga er nog een paar kopen zodat ik helemaal geen wegwerpwattenschijfjes meer hoef te gebruiken. Lees hier mijn artikel over de duurzame beautyproducten.

Mijn favorieten

Hoe draag jij je steentje bij om duurzamer te leven?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.