Update bruiloft: een kostuum kiezen

Ik heb het al een paar keer aangehaald, maar in de zomer van 2020 trouwt mijn zus Floor met haar vriend Timothy. Bij het organiseren van een bruiloft komt veel kijken, en ik vind het super om het avontuur met jullie te delen. Ik hou je op de hoogte van vorderingen, en vertel welke dingen ik heb bijgeleerd. Deze keer: op zoek gaan naar een kostuum voor de bruidegom. Vandaag vertel ik je waar je op moet letten. 

Begin op tijd

Tip nummer één is uiteraard om op tijd te beginnen aan je zoektocht. Maak alvast een Pinterestbord met verschillende stijlen zodat je een beetje een idee begint te krijgen van wat je wilt. Ga ook online op zoek naar een heren kostuum, en ga langs bij verschillende winkels. Pas veel, en ga op zoek naar de juiste kleur én de juiste vorm voor jouw lichaam.

De juiste kleur

Hoe bepaal je nu de juiste kleur van je pak? Beslis eerst of je een kostuum wilt in een neutrale kleur. Het voordeel daarvan is dat je het  ook nog op andere gelegenheden kan dragen. De klassieke kleuren van een kostuum zijn grijs, zwart en donkerblauw. Die drie kleuren zijn alledrie heel geschikt en een veilige optie. Maar uiteraard mag het voor je bruiloft ook eens iets specialer zijn. Hou bij de keuze van de kleur van je pak ook rekening met de andere kleuren op de bruiloft: welke kleur zal de bruid dragen? Welke kleuren zijn er gekozen voor het thema? Probeer te zorgen voor een harmonieus geheel. Dat zal er ook mooier uitzien op de foto’s.

De juiste vorm

Het allerbelangrijkste bij een goed kostuum is dat het goed past. Een te groot kostuum is echt niet stijlvol, en kan je heel klein doen lijken. Maar een te klein kostuum is ook zeker geen goed idee. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van je kostuum: de broeklengte, de schouders en de mouwlengte. Zorg ervoor dat je broek goed uitkomen bij je broek. Een kleine knik langs voor is genoeg, en achteraan mag je broek tot net aan de hak komen. Je kan ook kiezen voor een korter model, want dat is nu hip. De schouders van je blazer moeten perfect op je schouders vallen. De vouw bij de schouders van het jasje moet de overgang zijn tussen je schouders en armen. Vooral als er schoudervullingen in je jasje zitten, is dat iets heel belangrijks om op te letten. De mouwlengte van je blazer is goed als je je armen laat hangen en hij valt net in je handpalm, of als je nog net een centimeter van de mouwen van je hemd kan zien. Dat laatste zorgt ervoor dat je je manchetknopen kan showen.

Schoenen en sokken

Vergeet bij de keuze van je outfit ook niet na te denken over je schoenen en sokken. Hierboven vind je een handig overzicht van welke schoenen bij welk kostuum passen, en welke sokken je daarbij kan dragen.

Heb jij nog tips voor het kiezen van een kostuum?

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.