Make Up Factory Fall/Winter collectie

Vandaag heb ik een primeur voor jullie, want voor de eerste keer lees je op Silkeblogs een review over het merk Make Up Factory. Het merk is best bekend, maar ik had er zelf nog nooit echt iets van geprobeerd. Onlangs lanceerden ze hun herfst- en wintercollectie en die zag er zo mooi en veelbelovend uit, dat ik ze wel moést proberen. En vandaag lees je wat ik ervan vind. 

Make Up Factory is een merk dat professionele make-upproducten beschikbaar maakt voor het grote publiek. Hun producten zijn dermatologisch getest, en dierproefvrij. De herfst- en wintercollectie bestaat uit acht producten, en draait vooral rond warme, diepe kleuren die je de komende maanden veel zal kunnen dragen.

Make Up Factory Blusher, € 17,50
Make Up Factory Magnetic Lips, € 19,95
Make Up Factory Lip Fluid, € 16,50
Make Up Factory Mat Eye Shadow, € 11,95
Make Up Factory Eye Shadow, € 15,95

Ik kreeg de Blusher, twee Magnetic Lips, een Lip Fluid en twee Eyeshadows opgestuurd. Behalve deze producten bevat de lijn ook nog een mascara in diep rood, een eyeliner in groen en twee oogpotloden.

Dit is de Blusher in de kleur 26 – Peachy Charm. Het is een matte blush met een hoge pigmentatie die je huid die langzaam iets bleker wordt door het gebrek aan zon weer wat kleur krijgt. De kleur is neutraal, met een warme ondertoon die de warme in je huid naar boven zal brengen. Deze tint is een echte topkleur, omdat hij er bij iedereen mooi uitziet.

Er zijn twee verschillende oogschaduws beschikbaar: mat en glanzend. Ik kreeg de matte opgestuurd in de kleur 19 – Bold Brown en de glanzende in de kleur 31C – Autumn Glow. Ze zien er allebei heel mooi uit, en de verpakking ziet er echt luxueus uit.

Hierboven heb ik de Blusher en de twee Eye Shadows op mijn arm geswatcht. De pigmentatie zit zeker goed. Vooral bij de Blusher ben ik onder de indruk van het pigment. De poeders zijn heerlijk zacht en hebben geen last van fall-out. Ze versmelten mooi met mijn huid.

Hierboven zie je de kleuren op mijn ooglid. Ze zijn gemakkelijk om mee te werken en kleven goed tegen mijn ooglid aan. De matte tint zorgt voor veel diepte in de look, terwijl de glanzende oogschaduw net het licht aantrekt.

Dit zijn de Magnetic Lips. Hun naam kregen ze door hun magnetische sluiting én dankzij het feit dat ze zich als een magneet aan je lippen hechten en dus heel goed blijven zitten. De verpakking ziet er alvast heel mooi uit, en voelt luxueus aan. De twee kleuren die je hierboven ziet zijn 243 – Soft Autumn en 298 – Reddish Mood. Twee prachtige herfstkleuren.

Soft Autumn is een bruine tint, met een rozige ondertoon. Reddish Mood is een diepe, koelrode kleur.

Een ander lipproduct uit de lijn is deze Lip Fluid. Deze is wat minder klassiek, want hij is mat en glanzend tegelijkertijd. De finish is mat, maar hij heeft wel metallic deeltjes. Het is moeilijk uit te leggen, maar je zal het op de swatchfoto’s wel zien. Het komt erop neer dat hij eruitziet als een glanzende lipstick, maar hij droogt mat op, waardoor hij heel lang blijft zitten.

De Magnetic Lips zijn heerlijk romig, en voelen zacht aan op mijn huid. Ze zijn semi-mat, en ze zijn best goed gepigmenteerd.

Links zie je 243 – Soft Autumn en in het midden 298 – Reddish Mood. Het zijn hele mooie, herfstige tinten. Helemaal rechts zie je de Liquid Lip in de kleur 22 – Faded Rose. Deze kleur is ook heel mooi gepigmenteerd, en dekt prachtig egaal. Het is een koele, roze tint.

Hierboven zie je Soft Autumn. Dit is exact wat ik me voorstel bij een herfstkleurige lipstick. Bruin-rood, zoals de vallende blaadjes van de herfst. De kwaliteit is echt goed, en hij voelt heerlijk aan op mijn lippen.

Een beetje intenser is Reddish Mood. Hij is niet overdreven, maar geeft wel een stevig kleurtje aan mijn lippen. Opnieuw een prachtige dekking en een heel mooi pigment.

Weer iets helemaal anders: Faded Rose, dat is de Liquid Lip waar ik het over had. Hij is echt heel erg speciaal, een beetje feestelijk dankzij de metallic finish. Deze is iets minder gemakkelijk aan te brengen, maar eens je hem hebt aangebracht, blijft hij ook echt wel zitten.

Conclusie

Mijn eerste kennismaking met Make Up Factory is alvast een schot in de roos. Ik hou van herfstkleuren, en deze producten zijn echt exact wat ik verwacht van een mooie herfstlijn. De kwaliteit is heel goed, en de tinten zijn goed uitgekozen. Mijn favoriet is de Magnetic Lips in de kleur Soft Autumn, omdat die echt precies weergeeft welke kleur ik me voorstel bij de herfst.

Make Up Factory Blusher, € 17,50
Make Up Factory Magnetic Lips, € 19,95
Make Up Factory Lip Fluid, € 16,50
Make Up Factory Mat Eye Shadow, € 11,95
Make Up Factory Eye Shadow, € 15,95

Ken jij het merk Make Up Factory al?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.