Je woonkamer inrichten. Hoe begin je daaraan?

Ik moet toegeven: ik ben niet zo goed in inrichten. Mijn meubels heb ik snel-snel online besteld, vooral om ervan af te zijn. Aangezien mijn vriend en ik binnenkort gaan samenwonen vind ik het wel belangrijk dat we ons huis mooi kunnen inrichten en dat het interieur aan allebei onze eisen voldoet. Ik ben al een tijdje bezig met researchen, en deel vandaag mijn tips voor de woonkamer. 

We beginnen bij het begin. Welke stijl wil je graag voor je woonkamer? Denk na over welke stijl je het mooist vindt, en welke uitstraling je wilt dat je woonkamer krijgt. Ga je voor een strakke look? Of wil je warmte in je living? Voor mij is die eerste vraag al een probleem, want ik vind veel verschillende dingen mooi en zou een beetje van alles willen. Mijn tip: ga heel veel inspiratie opdoen. Kijk naar de trends van het moment, lees interieurblogs, ga naar meubelwinkels kijken en maak een Pinterest-bord.

Kijk ook eens naar de ruimte die in te richten is, tenminste, als je die al hebt. Meet alles op zodat je weet hoeveel plaats je voor alles hebt. Hou rekening met de ramen, want die bepalen hoe het licht valt en dat is relevant als je bijvoorbeeld een televisie of een beamer wil. Ook iets dat je niet mag vergeten: waar zijn de stopcontacten? Heel handig als je op de juiste plekken je stekker kan insteken!

Als je dat wilt, kan je je laten begeleiden bij de inrichting van je woonkamer. Er zijn mensen die je perfect kunnen vertellen welke kleuren je waar kan gebruiken, zodat die kleuren zijn afgesteld op de ruimte, je wensen én je persoonlijkheid. Mijn zus en haar vriend hebben zo iemand ingeschakeld en ik kan je vertellen: hun interieur ziet er écht mooi uit.

Heb je geen zin om veel tijd kwijt te raken aan het samenstellen van je woonkamer? Tegenwoordig kan je ook online een complete woonkamer kopen. Daarmee bespaar je niet enkel tijd, maar ook geld. Je vindt woonkamers in alle verschillende stijlen en budgetten, dus er zit iets tussen voor iedereen.

Hoe heb jij je woonkamer ingericht?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.