Details die je outfit echt afmaken!

Tegenwoordig ben ik steeds meer bezig met styling. Ik hou ervan om mensen te adviseren, en ook om mijn eigen look steeds naar een hoger niveau te tillen. Wat ik heb gemerkt is dat het geheim van een goede outfit in de details zit. Mijn tip: ga voor een simpele, cleane outfit en let op de kleine details. Welke details? Die zet ik vandaag voor je op een rijtje!

Accessoires

De eerste tip is heel simpel: kies voor de juiste accessoires. Kijk naar de afwerking van je kledingstukken, en beslis op die manier welke accessoires je erbij draagt. Voor juwelen kan je kijken naar je eigen ondertoon. Heb je een koele ondertoon, kies dan voor zilveren juwelen. Is je ondertoon eerder warm? Dan zullen gouden juwelen je extra doen stralen. Hou het wel simpel: kies voor een armband en een halsketting, of oorbellen en een ring. Als je te veel juwelen draagt, kan dat het geheel uit balans brengen. Juwelen moeten jou doen stralen, ze moeten niet het eerste zijn dat opvalt.

Andere accessoires kunnen bijvoorbeeld een mooie handtas zijn. Investeer in een grote handtas, waar je laptop bijvoorbeeld in kan, en in een kleine crossbody tas. Een zwarte tas kan je met veel combineren, maar een beige of bruine tas zal je ook vaak kunnen dragen. Voor je basics kies je voor neutrale tinten. Opnieuw: je handtas moet niet het eerste zijn dat opvalt. Kijk ook verder dan juwelen en tassen: probeer alles een beetje op elkaar af te stemmen. Een mooi telefoonhoesje dat je outfit complementeert kan een mooi extraatje zijn. Neem een kijkje tussen de iphone hoesjes van gsmpunt.nl en kies er eentje uit waarvan je weet dat hij bij zowat je volledige kleerkast past. Ook een horloge is altijd een goed idee om te investeren.

Naar de kleermaker

Te weinig mensen laten hun kleding aanpassen naar hun lichaam. Niemand heeft een “standaard” lichaam, dus het is zo goed als onmogelijk dat één standaard model van broek, bijvoorbeeld, bij iedereen past. Kijk kritisch naar je kleding: is het te lang? Te kort? Moet ik de taille laten innemen? Een kledingstuk dat perfect past ziet er automatisch veel stijlvoller uit. Ga dus altijd voor een duurzaam kledingstuk, en ga ermee langs de kleermaker.

Hoe draag je de items?

Twee kledingstukken kunnen op zich prachtig zijn, maar je moet ze ook nog zien te combineren. Let op de kleur van de items, maar ook op de stof en de print. Met een ton sur ton outfit (een outfit met verschillende tinten van één kleur) kan je niet misgaan, maar let erop dat je items niet helemaal dezelfde tint hebben, want dat kan er een beetje pyjama-achtig uitzien.

Als je je outfit hebt samengesteld, zorg er dan ook voor dat je ze juist draagt. Ik raad altijd aan om je blouse in je broek te stoppen, want dat creëert een taille. Probeer ook eens je mouwen op te stropen, want dat maakt ook veel verschil.

Haar en make-up

Ten slotte wordt je look ook bepaald door je haar en make-up. Daarmee kan je veel kanten op. Mijn tip: hou het simpel. Een neutrale, cleane make-uplook is altijd gepast en ziet er ook stijlvol uit. Werk met bruine tinten voor een natuurlijke look. Wil je iets specialer? Ga dan voor een smokey eye. Die kan je in elke kleur maken, en dus ook afstemmen op je outfit. Zorg ervoor dat je haar er verzorgd uitziet. Voor een speciale gelegenheid kan je je haar opsteken, en dat hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn.

Binnenkort begin ik weer met haar- en make-upworkshops. Contacteer mij gerust voor meer informatie!

Op welke details let jij bij het samenstellen van je look?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.