L’Oréal Paris Color Queen Oilshadow

Wie zegt dat lipstick de scepter zwaait in make-upland? Tijd om weer te focussen op je ogen. Ze zeggen het goed, bij L’Oréal Paris. Zelf ben ik een echt lipstickmeisje, maar een mooie oogschaduw kan me ook altijd bekoren. De Color Queen Oilshadows zijn mono-oogschaduws met intens pigment, en aangevuld met olie voor een vlekkeloze look. 

Dit zijn ze, de L’Oréal Paris Color Queen Oilshadows. Tegenwoordig zie je zo weinig mono-oogschaduws, en daarom vind ik het best moedig van L’Oréal Paris. Ik ben zelf wel enthousiast over mono-oogschaduws, want je kan de kleurtjes kiezen die je zelf wilt, terwijl er in een palette altijd wel een tint zit die je niet gebruikt. (En nog een voordeel: de lichte, glanzende tinten kan je gebruiken als highlighter, en je moet er geen heel palette voor kopen)

Behalve het feit dat je ze apart kan kopen, zijn ze ook uniek in hun formule. Ze zijn extreem goed gepigmenteerd, en bevatten minstens 20% olie waardoor je ze gemakkelijk kan aanbrengen. Er zijn drie verschillende finishes: mat, satijn en glanzend. De kleuren zijn uiteenlopend. Er zijn neutrale tinten, maar ook kleurrijkere exemplaartjes.

L’Oréal Paris Color Queen Oilshadow, € 7,99 per stuk

L'Oréal Paris Color Queen Oilshadow

Ik begin met de vier kleurtjes met een satijnen finish. Van links naar rechts zie je:

 • 32 – Commander, een donkerbruin
 • 30 – Sky High, een donkere blauwe tint
 • 26 – Stunner, een roze, lichtere oogschaduw
 • 20 – Queen, een highlighterkleur

Er zijn in totaal 3 kleuren met een glanzende finish, maar ééntje daarvan heb ik niet kunnen bemachtigen. Hierboven zie je:

 • 33 – Extra, een warme lichte tint
 • 39 – Iconic, donkerblauw/groenig

De kleur die ik niet heb is 37 – Extraordinnaire, een glanzende perziktint.

L'Oréal Paris Color Queen Oilshadow

Het pigment is inderdaad echt heel goed. Elke oogschaduw is intens gepigmenteerd en heeft een mooie dekking. Ze voelen ook heel erg zacht aan, en dat komt waarschijnlijk door de olie in de formule. Goedgekeurd!

L'Oréal Paris Color Queen Oilshadow

En dit zijn de matte tinten van de L’Oréal Paris Color Queen Oilshadows. In totaal zijn het er vijf: vier neutrale tinten en een rode kleur.

 • 05 – Regular, een fuchsia tint
 • 02 – Force, een lichtbruine kleur
 • 16 – Determination, een zwarte tint
 • 07 – On Top is een taupe kleurtje
 • 12 – Fighter, een donkerbruine tint

L'Oréal Paris Color Queen Oilshadow

Wow, wat een pigmentatie. Ik ben heel erg onder de indruk, want matte tinten zijn vaak wat minder goed gepigmenteerd. Dat is bij de Color Queen Oilshadows niet het geval. Stuk voor stuk is het pigment intens.

Wat me wel verbaast is dat Regular, de fuchsia tint, op mijn huid echt véél rozer en feller is dan in de pan. Ik vind hem wel heel mooi, maar hou daar rekening mee als je hem wil aanschaffen.

L'Oréal Paris Color Queen Oilshadow

Hierboven heb ik mijn ogen zacht aangezet met de twee bruine matte tinten, Force en Fighter. Ze werken inderdaad heel gemakkelijk, want ik heb ze aangebracht met mijn vingers en dat ging prima. Ze trekken niet in de lijntjes en blijven goed zitten.

Conclusie

Mono-oogschaduws kom je tegenwoordig niet vaak meer tegen, maar ik ben blij dat L’Oréal Paris ervoor koos om 12 aparte tinten uit te brengen. De oogschaduws zijn intens gepigmenteerd, heel dekkend en voelen romig en zacht aan.

Voordelen

 • Sterke pigmentatie
 • Zachte, romige formule
 • Mono’s, dus je kan zelf kiezen welke kleurtjes je aanschaft
 • Budgetproof
 • Trekt niet in de lijntjes

Nadelen

 • Vrij saaie verpakking

L’Oréal Paris Color Queen Oilshadow, € 7,99 per stuk

Ben jij fan van mono-oogschaduws? Of kies jij toch liever voor een palette?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
BloglovinHeb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.