Interieurgoals: industriële stijl

Ik ben heel erg into interieur, en ik verander bijna wekelijks de inrichting van mijn appartement. Een stijl die me altijd al heel erg heeft aangesproken is de industriële stijl. Ik hou van het wat ruwere, onafgewerkte. Vooral omdat ik zelf niet zo superstoer ben, vind ik dat mijn interieur dat wel mag zijn. Vandaag deel ik wat inspiratie, want zodra ik verhuis wil ik mijn interieur helemaal omgooien!

Muren, plafonds en vloeren

In mijn huidig appartement is er één element dat heel industrieel is: mijn plafond. Het is onafgewerkt beton, en ik vind het een van de mooiste aspecten van mijn appartement. De rest van het appartement is perfect afgewerkt, witgeschilderd en met marmer, dus het plafond geeft wat meer karakter.

Ik hou van bakstenen muren. Die onafgewerkte look is echt iets voor mij. De muur op de foto hierboven is ook supermooi. De bovenkant is heel ruw, en onderaan is de muur zwartgeverfd. Oké, je moet even nadenken over welke meubels je in zo’n kamer zet, maar als je het goed doet, ziet het er ontzettend stijlvol uit.

Ook je vloer kan een industriële touch geven. Vroeger, toen ik nog workshops gaf, lag er in het atelier een betonnen gietvloer. Met de witte meubels erbij zag het er supermooi uit, ik kreeg er veel complimenten over. En een ander voordel: het was heel gemakkelijk om te doen (met dank aan mijn papa).

Meubels

Industriële meubels zijn tegenwoordig heel populair. Je hebt ze in verschillende vormen en looks, en ook in verschillende prijsklasses. Ik vind het heerlijk om online rond te kijken naar de mooiste industriële accenten voor mijn interieur. Wat ik zelf wel heel mooi vind is om de industriële stijl te combineren met scandinavische elementen.

Een mooie, strakke zetel is altijd een goed idee en past perfect in je industriële interieur. Industriële lampen kan je ook heel gemakkelijk vinden, en die moeten niet eens zo duur zijn. Ze geven meteen een hele andere look aan je interieur. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen naar industriële eetkamerstoelen, want die kunnen ook een prachtige blikvanger vormen in je huis.

Op de foto hierboven vind ik de hoge plafonds prachtig, in combinatie met de onafgewerkte muren en het zwarte schrijnwerk. Dit is voor mij echt interieurgoals!

Hou jij ook van industriële interieurs?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.