Blogtips: 3 manieren om geld te verdienen met je blog

Ik ben fulltime blogger, een job die ik ontzettend graag doe. Dagelijks krijg ik vragen over hoe ik dat nu juist heb aangepakt. Ik merk dat er veel interesse is naar mijn job, met name over hoe je er nu juist geld mee kan verdienen. Of je nu zelf geld wil beginnen verdienen met je blog of je bent gewoon nieuwsgierig: ik leg het je vandaag even uit. 

Ik begin met een disclaimer: als je wilt beginnen bloggen énkel om geld te verdienen, dan moet ik je teleurstellen. Een goede blog met kwaliteitsvolle artikels start je niet op 1-2-3, en ook je bezoekersaantallen moeten stabiel en zo hoog mogelijk zijn.

Adverteerders zijn op zoek naar twee dingen: kwaliteit en bereik. De kwaliteit, daar zorg je zelf voor. Stop veel tijd in je content, maak je eigen foto’s (investeer misschien in goed fotografiemateriaal) en zorg ervoor dat je website er mooi uitziet. Als je daarvoor zorgt, volgt het tweede punt vanzelf.

Je bereik is het aantal mensen dat je blog leest. Alvast een tip: maak een Google Analytics account aan voor betrouwbare statistieken. Doe dat zo snel mogelijk, en zorg dat je wegwijs raakt op het platform. Zo krijg je een goed inzicht in je doelgroep: wie leest je blog? Welke artikels zijn het populairst?

Verder is het belangrijk dat je meteen ook een account maakt op social media, en daar regelmatig op post. Ik krijg een heel groot deel van mijn bezoekers op mijn blog via social media.

Heb je geen tijd om je social media zelf te beheren? Je kan ook je social media uitbesteden. Zo kan jij je focussen op je blog!

Zodra je een blog hebt met een goede kwaliteit en een degelijk bereik, kan je beginnen met geld te verdienen. Dit zijn de drie meest voorkomende manieren om geld te verdienen met je blog.

affiliate links

Affiliate links

De eerste manier is waarschijnlijk de gemakkelijkste, en hiervoor heb je ook nog geen torenhoge bezoeker-statistieken nodig. Een affiliate link is een link die je plaatst op je blog, en als iemand op de link klikt en iets koopt op de website naar waar je verwijst, verdien jij een percentage aan die verkoop.

Voorbeeld: in een artikel over mascara staat een linkje naar de beschreven mascara. Als iemand op die link klikt en vervolgens de mascara koopt, krijg ik een percentage van de verkoopprijs.

Een affiliate link maakt het product niet duurder, dus de koper betaalt niet meer voor het product, er gaat enkel een klein bedrag naar jou bij wijze van beloning dat je ervoor hebt gezorgd dat de webshop iets verkocht heeft.

Affiliate links kan je maken door je aan te sluiten bij een platform als Daisycon, of Awin, maar veel merken en webshops hebben ook hun eigen affiliate-programma. Een handige plugin is trouwens ook die van Linkpizza. Die plugin verandert links automatisch naar affiliate links als er bestaan.

gesponsorde posts

Gesponsorde posts

Ik verdien zelf het grootste deel van mijn inkomsten aan gesponsorde posts. Dat wil zeggen dat ik een blogpost schrijf over een bepaald product of een bepaalde dienst, en er dan voor betaald word. Om gesponsorde posts te kunnen schrijven heb je al wat meer bezoekers nodig, maar dat kan best al snel gaan. Als je daarbij ook zelf content creëert bied je een meerwaarde aan de adverteerder.

Ook voor gesponsorde posts bestaan er heel wat platformen die influencers matchen met adverteerders.  Als je over iets specifieks wil schrijven kan je ook zelf merken aanspreken, al is dat wel iets waar je voorzichtig mee moet omspringen: je wilt niet te gulzig overkomen. Zorg ervoor dat je de adverteerder echt iets te bieden hebt, en dan komen de aanvragen vanzelf.

Advertentieruimtes

Advertentieruimtes

Je kan op je blog ook ruimte voorzien voor advertenties. Je kent ze wel van op allerlei websites: die advertenties die ook altijd exact weten wat je nodig hebt of welke website je al hebt bezocht. De grootste hierin is Google Adsense. Je voorziet een ruimte op je website voor hun advertenties, en zij vullen ze in met de passende advertentie voor elke bezoeker. Met advertenties kan je ook best wel wat verdienen, maar het nadeel is dat het er niet altijd zo mooi uitziet op je website.

Een advertentie kan ook een affiliate link bevatten. Je kan bijvoorbeeld een banner plaatsen naar bijvoorbeeld The Body Shop en daar een affiliate link onder zetten. Zo krijg je een percentage van de aankoop van die bezoekers die op je banner klikken.

Verdien jij geld met bloggen? Zou je het misschien willen?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.