Persoonlijk: terugblik op 2019

Het is de laatste dag van het jaar, en morgen begint een nieuw decennium. Wat was het weer een bewogen jaar. Er is heel wat gebeurd en vandaag zet ik de hoogtepunten (en dieptepunten) op een rijtje. 

Januari: autosalon

Wow, januari lijkt al zo ongelooflijk lang geleden. In de eerste maand van het jaar ging ik met mijn papa naar het autosalon. Mijn vriend Nikola had nog examens, dus verder bleef het een “rustige” maand, die wel propvol hele leuke samenwerkingen zat.


Februari: naar Londen

In februari werden Nikola en ik uitgenodigd door Brompton om naar Londen te gaan om hun elektrische fietsen uit te proberen. Het werd een superleuke dag, met heerlijk zonnig weer en fantastische mensen.


Maart: mijn verjaardag

In maart vierde ik mijn verjaardag, die is op 18 maart. Ik kreeg een boeket bloemen dat gevuld was met aardbeien die in chocolade gedipt waren. Wat een super origineel idee!


April: zonnige foto’s

In april begon het al mooi weer te worden in België, en maakte ik heel wat zonnige foto’s zoals deze met mijn lieve Bruno voor de giveaway van een jurk die mijn mama heeft gemaakt.


Mei: de verjaardag van Nikola

Mei is zo’n leuke maand! Ik herinner me het als een heerlijk zonnige maand, waarin ik me echt goed voelde. Ik maakte mijn eerste IG-tv ooit en was er trots op. In mei is mijn vriend Nikola jarig, dus dat is altijd een hoogtepunt. Ten slotte startte in mei de giveaway van deze supercoole moto, die ik in samenwerking met Globefest en Jarno motors mocht weggeven.


Juni: naar de kapper & Globefest

Ik had al héél lang mijn haar niet laten knippen, maar ik had het gevoel dat het wel een update kon gebruiken. Ik liet mijn voorste lokken korter knippen zodat ze mooier rond mijn gezicht zouden vallen en ben nog steeds heel blij met die beslissing!

Op 29 juni vond ook Globefest plaats, een kleinschalig maar supertof festival in Schoten. Ik ga volgend jaar zéker terug want het is zo’n leuk festival. Er hangt een relaxte sfeer, er is goede muziek en het is op een toplocatie.


Juli: Malta

In de zomer gaat Nikola meestal zijn familie in Kroatië bezoeken. Dit jaar hadden we afgesproken dat hij eerst naar Kroatië ging en dat we na een paar weken elkaar zouden meeten op Malta. Het was superspannend om alleen naar Malta te vliegen (het ging ook bijna mis, trouwens) en om daar na bijna een maand mijn vriend terug te zien.


Augustus: Sicilië

Na Malta vlogen we meteen door naar Sicilië, waar we genoten van een heerlijke vakantie. Ik heb daar trouwens de lekkerste pizza ooit gegeten, met pistachecrème als basis. Klinkt speciaal, maar het was echt hemels.


September: uitstap naar Gent

In september bezochten we Gent nog eens. Ik heb drie jaar in Gent gestudeerd, dus het was heel leuk om de stad terug te zien. We mochten overnachten in een prachtig hotel en genoten met volle teugen.


Oktober: Simba

Ik denk dat dit echt het hoogtepunt van het jaar was: toen Simba bij mij kwam wonen. Ik had er een wat moeilijke tijd op zitten, waarin ik mij vaak eenzaam en ongelukkig voelde en had besloten een bezoek te brengen aan het asiel. Simba kwam mee naar huis en ik hou keiveel van hem. Hij maakt mij echt blij, en dankzij Simba ben ik nooit meer alleen!


November: een stap terug zetten

Oktober en november waren donkere maanden voor mij. De maanden voordien had ik steeds meer het gevoel gekregen dat ik de controle aan het verliezen was en kreeg ook mijn lichaam het steeds moeilijker. Na de zoveelste migraine-aanval werd het met plots teveel. In het kantoor van de dokter stortte ik in. Lees hier het hele verhaal. Gelukkig heb ik wel de klik kunnen maken, en heb ik een stap teruggezet. Ik heb geprobeerd om weer rust te vinden en alles op een rijtje te zetten. Ondertussen gaat het al beter, dankzij mijn familie, vrienden en Simba. Ik voel wel dat ik nog niet heel veel aan kan. Telkens als ik veel te doen heb of me ergens in verlies, krijg ik een migraine-aanval. Hopelijk wordt dat ook snel beter!


December: weer workshops geven

In december was het eindelijk zover: ik begon weer workshops te geven. Samen met mijn nieuwe workshop-partner Mieke gaf ik de workshop make-up twee keer, en een workshop haar opsteken en een workshop vlechten. Ze werden allemaal een succes, en dat geeft mij heel erg het gevoel dat 2020 een topjaar wordt!

Wat waren jouw hoogtepunten (en dieptepunten) van 2019?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

  • Mariska schreef:

    Mooi overzicht! Ik herken wat jij hebt met Simba heel erg. Mijn kat Vriendje komt uit het asiel (kerst 2016 gehaald en was hij nog een kitten) en het is fijn om een ‘levend wezen’, een kat, bij je te hebben. Ze zijn zo lief en trouw 🙂 Al het beste voor 2020! x

  • Suzanne schreef:

    Ontzettend leuk om te zien en wat een mooie foto’s!

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.