Persoonlijk: een vooruitblik op 2020

Gelukkig Nieuwjaar, iedereen! Een terugblik heb ik al gedaan, en nu is het ook tijd om een keer vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Vandaag sta ik even stil bij wat 2020 gaat betekenen. Het wordt een jaar met veel veranderingen. Ook kijk ik naar mijn nieuwe goede voornemens (en die van 2019). 

Ik spring in het nieuwe jaar. In het diepe. Want het wordt een jaar met veranderingen.
Ik heb in 2019 mezelf nog wat beter leren kennen, want in oktober stortte ik helemaal in elkaar. Met een burnout moest ik een stapje naar achter zetten. Een paar weken leefde ik op een lager pitje en nam de controle over mijn leven weer op. Het heeft me goed gedaan. Hoewel ik nog niet voel dat ik evenveel aankan als ervoor, heb ik wel weer een vernieuwde energie. Ik heb mijn grens leren kennen en heb eruit geleerd. Hoop is er, dus, dat 2020 een topjaar wordt.

Workshops geven bij Studio Sim

Eind 2019 heb ik iemand leren kennen waarmee ik eindelijk weer aan de slag kan om workshops te geven. Binnenkort stel ik haar zeker aan jullie voor, maar op dit moment zijn we nog volop bezig met de laatste voorbereidingen. In december gaven we onze eerste workshops. Try-outs. En we kunnen er zeker van zijn: het was en wordt een succes. Na een paar dagen zaten alle workshops al vol, en we kregen lovende feedback. Vanaf februari zullen er elke maand meerdere workshops worden gegeven over make-upopsteken en vlechten. Maar zoals ik al zei: ik hou je op de hoogte!

Nikola studeert af

Mijn vriend Nikola is op dit moment hard aan het werk. Hij moet zijn thesis schrijven en heeft in januari nog 3 examens. Ik probeer hem zo weinig mogelijk lastig te vallen (moeilijk, want ik krijg het liefst héél veel aandacht) zodat hij zich kan focussen op die allerlaatste examenperiode. Als alles goed gaat studeert hij af aan het einde van de maand. En hij is nog niet afgestudeerd of hij heeft al een aantal jobaanbiedingen gekregen. Fingers crossed, dus, dat alles vlot verloopt en dat wij binnen een paar maanden samenwonen.

Floortje en Timothy trouwen

2020 is ook het jaar dat mijn zus en haar vriend trouwen. Ze zijn ondertussen al meer dan 10 jaar samen (hoe zot is dat, trouwens?) en deze zomer stappen ze in het huwelijksbootje. Ik moet zeggen: ik krijg er stress van omdat er nog héél veel moet gebeuren – eigenlijk alles – maar ik ben er zeker van dat het een fantastisch feest wordt.

Voornemens

Mijn voornemens van 2019. Heb ik ze gehaald?

Als ik het artikel over mijn goede voornemens van 2019 lees, merk ik pas hoe snel dit jaar voorbij lijkt te zijn gegaan. Ik zou meer willen gaan sporten maar ik kan niet zeggen dat ik helemaal tevreden ben over mijn sportgewoonten van het voorbije jaar. Ik heb wel wat gesport, maar niet regelmatig genoeg. Dat kan beter dit jaar!

Ik wou ook graag honderdduizend volgers halen, en dat is me ook niet helemaal gelukt. Op Instagram heb ik ondertussen net 70 000 volgers, wat zeker ook niet weinig is. Tijdens de laatste week van december waren het herhalingen van Komen Eten op tv, waaraan ik meedeed.  Al moet ik wel zeggen dat mijn website dit doel wel heeft gehaald. Da’s ook al iets!

Meer structuur in mijn leven. Dat is een doel dat ik uiteindelijk wel heb gehaald. Wel pas aan het einde van het jaar, want ik moest eerst heel diep gaan voordat ik leerde om zelf grenzen te stellen. Ik heb een tijd veel minder gewerkt, en nu kan ik veel gemakkelijker aangeven wat ik kan en wat niet.

Het voorbije jaar heb ik best wel wat aan mijn talen gewerkt. Een nieuwe taal leren was een doel, en ik heb er hard aan gewerkt. Ik ben nog niet vloeiend, maar ik vind het vooral belangrijk om een inzicht te krijgen in verschillende talen.

Meer lezen is me zeker ook gelukt. Ik heb een aantal boeken verslonden en heb er ook echt een gewoonte van gemaakt. Ik wilde ook graag aan een boek beginnen schrijven, maar dat is iets minder succesvol. Er zijn een aantal ideeën, maar er is nog niks doorslaggevend. Reizen was ook iets dat ik meer wilde doen, en ik heb een aantal tripjes en reizen gemaakt in 2019 (maar hopelijk wordt dat in 2020 nog meer). Mijn rijbewijs, ten slotte, is er ook nog niet van gekomen maar ik heb wel lessen genomen en ben klaar om mijn examen te doen! Het komt er snel van, dus, beloofd!

Welke voornemens heb ik voor 2020?

Mijn voornemens van 2019 waren niet allemaal zo’n groot succes, dus ik wil mezelf ook niet teveel concreets opleggen voor 2020. Eigenlijk wil ik dit jaar vooral genoeg op mezelf focussen. Mijn mentale en fysieke problemen van 2019 wil ik achterlaten in het voorbije jaar, en dat kan alleen door mezelf op de eerste plaats te zetten.

Ik wil dit jaar minder focussen op dingen die mij stress geven, zoals hoeveel volgers ik heb. De kwaliteit gaat voor, en dan pas de cijfers. Ik wil de dingen kunnen doen die ik echt graag doe. En ik geloof dat ik dat ga kunnen.

Geen concrete voornemens, dus, dit jaar, maar wel een belofte aan mezelf. Ik wil gelukkig zijn en dat kan enkel door goed voor mezelf te zorgen. En dat kan ik alleen maar iedereen aanraden!

Heb jij goede voornemens voor 2020?


P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

  • Ilona Wielinga schreef:

    Volgens mij heb je alsnog een mooi en productief jaar gehad. Zelf worstel ik met een depressie; dus ik weet hoe het is als je niet alles kan wat je zou willen. Maar dit soort tijden leren je inderdaad wel veel over jezelf (en de mensen om je heen), wat ook heel waardevol is.

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.