Plasticvrije lipsticks van Le Papier

Laten we met z’n allen het jaar goed beginnen en ervoor zorgen dat we minder plastic gebruiken. Ik ben daar zelf nog niet zo goed in, dus ik ben altijd blij als er nieuwigheden op de markt komen zoals de plasticvrije lipsticks van Le Papier. Ik kreeg er twee opgestuurd, en testte ze uiteraard met plezier uit! 

Plasticvrije lipsticks van Le Papier

Le Papier is een concept van Beauty Made Easy, en de lipsticks zijn helemaal zero waste. De verpakking is volledig biologisch afbreekbaar. Bovendien komt het papier waaruit de lipsticks zijn gemaakt van Scandinavische bossen die op een duurzame manier beheerd worden.

Beauty Made Easy Le Papier Lipstick, € 14,95

Plasticvrije lipsticks van Le Papier

In totaal zijn er tien kleuren, waarvan er een aantal balsems zonder kleur zijn. Ik probeerde de variant Cherry Blossom uit, een kleurloze balsem met een zachte geur van kersenbloesems, en Glossy Nude Blush, een neutrale tint met een semi-glanzende finish.

Plasticvrije lipsticks van Le Papier

Hierboven heb ik de twee lipsticks op mijn arm geswatcht. Cherry Blossom is kleurloos en zie je dus niet zitten, maar als je echt goed kijkt zie je het subtiele glanzen van de lippenbalsem. Rechts zie je Blush, een mooie neutrale tint die ook lichtjes glanst.

De lipsticks zijn heerlijk zacht, en voelen als een verzorgende balsem. Dat is logisch, want ze zitten bomvol verzorgende ingrediënten als jojobaolie, amandelolie en sheaboter.

Plasticvrije lipsticks van Le Papier

Hierboven heb ik de Le Papier lipstick in de kleur Blush op mijn lippen aangebracht. Hij voelt echt superfijn op mijn lippen, heeft een vrij transparante dekking maar geeft mij lippen wel een mooi, fris kleurtje. De lipstick benadrukt een beetje de velletjes op mijn lippen, maar ik moet er ook wel bij vertellen dat mijn lippen op het moment van de foto echt héél erg droog waren.

Ik heb Cherry Blossom gebruikt als balsem, en ondertussen zijn mijn lippen er weer helemaal bovenop!

Plasticvrije lipsticks van Le Papier

Je hoeft de lipsticks trouwens niet te slijpen. Als de punt te kort wordt, trek je aan het draadje en kan je het omhulsel losmaken. Een superleuk en handig systeem!

Conclusie

De Le Papier lipsticks van Beauty Made Easy zijn niet alleen fijne lipsticks, ze zijn ook echt goed uitgevoerd en ze helpen ons om de afvalberg te verkleinen. Van dit soort initiatieven krijg ik echt een warm gevoel!

Beauty Made Easy Le Papier Lipstick, € 14,95

Ben jij bewust bezig met zero waste?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.