Studio Sim is geboren: ik geef weer workshops!

Ein-de-lijk is het zover. Sinds ik een aantal jaar geleden ben begonnen met het geven van workshops, kon ik er vorige maand eindelijk weer aan beginnen. Bij Studio Sim kan je elke maand workshops volgen over make-up en haar, en ik vertel je er graag alles over!

Eind 2016 – da’s echt al een tijdje geleden, ondertussen – startte ik met het geven van workshops. Ik deed dat toen voor Odds & Ends, samen met een meisje dat zelf een winkel uitbaatte. Ik was ontzettend gemotiveerd, de workshops liepen goed, onze locatie (het Atelier) was perfect en had ik met mijn papa helemaal mooi gemaakt, maar helaas… Het mocht niet zijn.

Begin 2017 eindigden het workshop-concept, en dat was even een zware tijd voor mij. Ik wilde zelf verdergaan met het geven van workshops, maar telkens gebeurde er iets waardoor dat niet ging. Da’s echt een heel verhaal op zich, maar daar ga ik jullie niet mee vervelen.

Sinds het einde van de workshops droom ik er al van om opnieuw te beginnen. Er zijn nog zoveel dingen die ik graag wil verwezenlijken. Het voorbije jaar ben ik dus op zoek gegaan naar een geschikte partner.

Studio Sim

En dan kwam ik Mieke tegen. We kenden elkaar van de lagere school, en het klikte meteen weer. Direct had ik het gevoel dat we op dezelfde golflengte zaten. Mieke is de perfecte partner, exact de persoon die ik nodig had om weer te starten. Ze is verstandig, heeft ervaring met lesgeven, ze heeft goede ideeën én het bleek al snel dat ze ook goed was in make-up en haar. Ik heb mijn workshop-wederhelft gevonden!

Studio Sim

In december besloten we om een aantal testworkshops te geven. Om er weer in te komen gaven we onze workshop make-up, opsteken en vlechten aan een verlaagd tarief, en hoewel niet alles van een leien dakje ging was de feedback heel erg goed. De workshop make-up zat zelfs zo snel vol dat we er nog één hadden ingepland. Iedereen was ontzettend enthousiast, en toen wisten we het zeker: hier moeten we mee doorgaan.

Hierboven zie je trouwens een aantal van onze creaties, én een paar creaties die deelnemers tijdens de workshops hebben gemaakt.

Studio Sim

Toen ontstond Studio SimEen goede naam verzinnen was niet gemakkelijk, maar ik ben blij met het resultaat. We hebben ook veel werk gestoken in onze website, die sinds vorige week online staat. Vanaf nu kan je dus via onze website plaatsjes boeken voor onze workshops.

Workshop make-up

De populaire workshop make-up is hét moment om te leren hoe je een basismake-up aanbrengt. Je leert hoe je de juiste kleur foundation kiest, welk product je waar aanbrengt én hoe je je gezicht doet stralen. We leren je ook een daglook en en avondlook. Het zijn twee looks waarmee je alle kanten uit kan. Of je nu een simpele look wil voor overdag, een mooie zachte ooglook voor een bruiloft, of een intense smokey eye voor een feest, je kan het na de workshop make-up helemaal zelf!

Workshop opsteken

Tijdens de workshop opsteken leer je een aantal technieken waarmee je je eigen haar kan opsteken. We leren je 4 heel verschillende kapsels, die gemakkelijk en snel te creëren zijn, ook met je eigen haar. Je leert je speldjes goed vaststeken, en hoe je volume creëert in zelfs het fijnste haar.

Workshop vlechten

Vlechten zijn altijd mooi, en de meeste mensen kunnen wel een gewone of zelfs een ingevlochten vlecht maken bij iemand anders. Maar hoe maak je die mooie, strakke dutch braid zonder te zien wat je doet? Wij leren je één basistechniek, waarmee je elke vlecht kan maken. We overlopen ook een aantal variaties, en na de workshop kan je de French Braid, de Dutch Braid, een vlecht langs de zijkant van je hoofd, een visgraatvlecht en een ingevlochten visgraatvlecht. En ja: iedereen kan het!


De workshops van februari zijn ondertussen ingepland. Neem een kijkje op de website van Studio Sim voor alle workshops en data!

Ook voor make-up en haar, en zelfs voor fotoshoots kan je bij ons terecht. Stuur ons zeker een berichtje zodat we verder kunnen afspreken!

Welke workshop zou jij het liefst volgen?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

6 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.