Dit is de kleur van het jaar 2020 en zo pas je hem toe!

Het nieuwe jaar is goed van start gegaan, en bij een nieuw jaar horen nieuwe trends. Of het nu gaat over fashion, beauty of interieur, er is één vaste waarde die de trends van het jaar elke keer weer beïnvloed: de kleur van het jaar, bepaald door Pantone. Vandaag vertel ik je wat meer over deze kleur, én geef ik je tips hoe je de kleur ook in je eigen leven kan toepassen.

Classic Blue

Dé grootste trend – en dat is eigenlijk elk jaar zo – komt van Pantone, die elk jaar de “kleur van het jaar” bekend maken. Dit jaar is dat classic blue, volgens Pantone “een solide en betrouwbare blauwe tint waarop je altijd kunt rekenen”. Ik begrijp het zeker: blauw heeft iets zekers, iets vasts. Het fijne aan deze trend is dat hij heel gemakkelijk toe te passen is. De kleur is vrij neutraal (nee, het is eigenlijk een hele koele kleur, maar neutra als in: klassiek) waardoor je talloze kledingstukken, oogschaduwpaletten en decoratiespullen vind in de kleur van het jaar. Bye, living coral. Hello, classic blue. Dit wordt een stijlvol jaar!


Fashion

In je kleding is classic blue vanaf nu een vaste waarde. Niet enkel omdat het een trendy kleur is nu het de kleur van het jaar is, maar ook omdat het een kleur is waar je veel kanten mee op kan. Ook denim is in principe blauw, dus zo zie je maar hoe gemakkelijk je de Pantone kleur van het jaar in je garderobe kan toepassen!


Beauty

Je zou het misschien niet denken, maar ook op het gebied van beauty is de kleur goed te gebruiken. Ik denk in eerste instantie aan blauwe oogmake-up, maar ook op je nagels, en als je écht durft op je lippen, kan je een vleugje blauw toevoegen aan je look.


Interieur

Kleur in je interieur, dat rijmt, en dat geeft veel sfeer. Klassiek blauw is ideaal om je interieur toe te passen omdat het een bepaalde rust uitstraalt. Er zijn veel verschillende manieren om de kleur in je interieur te gebruiken: er zijn talloze blauwe meubels te vinden, of hou het simpel met een tapijt of een decoratie-item in de kleur van het jaar.


Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.