Benefit POREfessional Hydrate & Pearl Primer

Als je Benefit kent is de kans groot dat je de POREfessional al kent. Het is een primer die je huid gladder maakt, en je poriën minder zichtbaar. Maar sinds kort zijn er ook twee nieuwe varianten bij gekomen: de Hydrate Primer en de Pearl Primer. Wat is nu het verschil tussen deze twee nieuwe primers en de originele POREfessional? Ik probeerde ze uit en vertel je er vandaag alles over. 

Benefit POREfessional Hydrate & Pearl Primer

Ik ben al jaren fan van de Benefit POREfessional. Het was een van de eerste producten waar ik écht enthousiast over was. Ik herinner me dat ik vroeger naar Nederland moest om producten van Benefit te kopen. Ik spaarde dus mijn geld tot mijn mama een tripje naar Breda voorstelde en ik hing bijna de hele dag rond bij Sephora. Oh, the good old days.

De originele POREfessional is een primer die uitblinkt doordat hij poriën minimaliseert. Het is een lichte, ultrazachte formule die je huid echt dat perfect gladde effect geeft. Ik heb zo ontzettend veel tubes van de POREfessional opgebruikt in mijn leven, het is echt een fijn product.

Benefit POREfessional Pore Primer, € 36,10
Benefit POREfessional Hydrate Primer, € 36,10
Benefit POREfessional Pearl Primer, € 36,10

Benefit POREfessional Hydrate & Pearl Primer

De POREfessional was een schot in de roos en dus kon een vervolg niet langer op zich laten wachten. Hier zijn ze dan, de twee nieuwe POREfessional zusjes: de Hydrate Primer en de Pearl Primer.

Benefit POREfessional Hydrate Primer

Hét paradepaardje van de nieuwe primers is de Hydrate Primer. Als je dacht dat de POREfessional niet beter kon worden, dan had je het mis. De Hydrate variant minimaliseert je poriën, maakt je huid glad én hydrateert je huid voor 12 uur. Dat laatste doet hij dankzij het toegevoegde hyaluronzuur en de sheaboter.

Benefit POREfessional Pearl Primer

Last van een doffe huid? Dan is de Pearl Primer variant iets voor jou. De primer doet hetzelfde als de originele POREfessional én maakt je huid stralend. Dat effect wordt gecreëerd door fijne partikeltjes die je huid een boost geeft waardoor je er meteen wakkerder uitziet.

Benefit POREfessional Hydrate & Pearl Primer

Hierboven zie je de drie primers naast elkaar. Het verschil tussen de originele POREfessional (links) en de Hydrate primer (midden) is op het eerste zicht vrij klein. Toch zie je een miniem kleurverschil en voor mij zit het verschil vooral in de textuur. De originele POREfessional is net wat vloeibaarder, terwijl de Hydrate primer iets steviger en luchtiger is. Het is moeilijk te beschrijven want het verschil is bijna niet te merken.

Op mijn huid presteert de Hydrate primer zeker even goed als de originele POREfessional. Mijn huid ziet er glad en geblurred uit en mijn poriën zijn minder zichtbaar. Op het eerste zicht zie ik geen verschil tussen de originele en de Hydrate primer, maar dat ligt vooral aan het feit dat ik zelf geen droge huid heb. Mijn skincare is op dit moment écht on point, dus er zijn nergens droge plekjes die gefixt moeten worden. Ik was bang dat de hydraterende ingrediënten in de primer ervoor zouden zorgen dat mijn huid sneller zou gaan glanzen doorheen de dag, maar dat is gelukkig niet het geval. Of hij mijn huid écht hydrateert kan ik niet meteen zeggen, maar hij heeft er zeker toe bijgedragen dat er geen droog plekje op mijn gezicht te bespeuren valt.

De Pearl Primer is duidelijk anders. Je ziet meteen dat de kleur wat lichter en rozer is, en dat blijf je ook zien als je hem uitsmeert. Hij maakt mijn huid nét wat matter dan de andere twee primers, en heeft een licht oplichtend effect dat best flatterend is. De Pearl primer is een stuk stroever dan de andere twee en is daardoor net wat minder gemakkelijk te verdelen. Maar als hij eenmaal op je huid zit, geeft hij inderdaad een subtiel stralend effect.

Benefit POREfessional Hydrate & Pearl Primer

Conclusie

De Benefit POREfessional is al zo lang een favoriet, en ik dacht dat het niet beter kon worden. Maar toen voegde Benefit hydraterende elementen toe aan hun primer en dat bewees dat hij nog perfecter kon zijn. Als je twijfelt tussen de originele en de Hydrate primer, zou ik de laatste aanraden omdat ze alletwee echt even goed werken maar de Hydrate variant een extra element van hydratatie toevoegt. Ook de Pearl primer maakt mijn huid glad, minimaliseert poriën én maakt mijn huid stralend dankzij de parelachtige pigmenten.

Benefit POREfessional Pore Primer, € 36,10
Benefit POREfessional Hydrate Primer, € 36,10
Benefit POREfessional Pearl Primer, € 36,10

Kende jij de Benefit POREfessional al?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

6 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.