4 redenen om online te shoppen

Ik shop bijna uitsluitend online, ook al woon ik praktisch naast de grootste winkelstraat van Antwerpen. Natuurlijk is het nu en dan leuk om eens een dagje door die winkelstraat te wandelen, als ik echt iets nodig heb bestel ik het bijna altijd online. Vandaag vertel ik je waarom ik er meestal voor kies om online te shoppen. 

Rust

Dé grootste reden waarom ik liever online shop is omdat het rustiger is. Er zijn geen mensen of andere afleidingen om je heen, waardoor je beter kan nadenken. Je moet ook niet staan aanschuiven aan de kassa, dus het loopt allemaal efficiënter.

Vergelijken

Als ik iets koop, is het meestal iets dat ik echt nodig heb. Dan weet ik exact wat ik ga kopen, en het voordeel aan online shoppen is dat je gemakkelijk kan vergelijken. Zo vind je het item dat je nodig hebt op de ene website misschien veel goedkoper dan op de andere website. Ik neem mijn tijd om een paar webshops te vergelijken en zo bespaar ik steeds een paar euro’s. Op termijn bespaar je echt best wat geld door te vergelijken!

Geen rekening houden met het weer

Online shoppen kan je overal doen. Je kan vanuit je luie zetel shoppen, of ergens in een gezellige koffiezaak gaan zitten. Je hoeft geen rekening te houden met koude of regen, en dat is voor mij een groot voordeel aan online shoppen. In België is het niet vaak mooi weer, dus vermijd ik het liefst om buiten te zijn.

Kortingen

Behalve vergelijken tussen verschillende winkels kan je op nog een andere manier geld besparen door online te shoppen. Online vind je vaak kortingscodes als je een beetje zoekt! Mijn tip is dan ook: als je hebt beslist wat je waar gaat kopen, check dan ook even snel of er voor die webshop of dat product online een kortingscode te vinden is. De kans is groot dat je weer een paar euro’s kan besparen, voor een kleine moeite!

Shop jij het liefst online of toch in de fysieke winkel?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

 • Ilona Wielinga schreef:

  Het heeft inderdaad zoveel voordelen. Alhoewel ik het zelf ook altijd onwijs leuk vind om naar unieke items te zoeken in de kringloop.

 • Jolien schreef:

  Oh wauw, die online kortingscodes is iets nieuws voor me.
  Anyway, de rust is een van de redenen waarom ik ook graag online shop.

 • Tamara schreef:

  Ook ik shop vrijwel alleen online terwijl ik in het centrum woon. 10 jaar geleden was ik ieder weekend wel in de stad te vinden, maar tegenwoordig vind ik er niks meer aan. Het is altijd gekkenhuis, je maat is altijd uitverkocht en echt leuke winkels zijn er niet meer.

 • Roxanne schreef:

  Ik ben ook echt een online shopper. Ik vind het zelf niet fijn om met de kinderen de stad in te gaan en als ik dan een keer alleen ben, ga ik liever iets anders doen. Daarnaast is er online meer keus omdat je echt alle winkels bij de hand hebt.

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.