BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation

Heel weinig mensen gebruiken poederfoundation, en dat is eigenlijk heel jammer. Met een poederfoundation kan je een heel mooi en natuurlijk effect krijgen. Ik ben al jaren (maar écht jaren) fan van de BareMinerals foundations, en toen ik de Blemish Rescue variant tegenkwam wilde ik die heel graag uitproberen. Vandaag vertel ik je wat ik vind van de BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation

BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation

De BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation (laaaaaange naam, hé!) is een losse poederfoundation die je huid egaliseert. Hét ingrediënt dat deze foundation zo speciaal maakt is salicylzuur, een populair ingrediënt om acne en oneffenheden tegen te gaan. De foundation is geschikt voor alle huidtypen, en dus ook vette en acnegevoelige huidtypes.

BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation, € 32,45

BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation

Zoals ik al zei ben ik al jaren fan van de originele bareMinerals foundation, omdat die zo’n natuurlijk effect geeft en omdat de dekking heel goed op te bouwen is. Met periodes grijp ik altijd terug naar die poederfoundation en elke keer ben ik weer tevreden met het resultaat. Deze BareMinerals Blemish Rescue variant is ongeveer hetzelfde, maar dan met ingrediënten die je huid egaliseren.

Wat ik wel moeilijk vond tijdens het online bestellen van deze foundation, was het kiezen van de kleur. Ik ging er namelijk van uit dat ik dezelfde kleur zou moeten nemen als de kleur die ik heb bij de originele foundation. Toen ik hem ging uitproberen, zag ik echter dat hij best een stukje donkerder is. Kijk dus echt goed na welke kleur je nodig hebt!

Om de bareMinerals Blemish Rescue foundation aan te brengen heb je een kwast nodig. Je gebruikt hem door een beetje poeder in het deksel te schudden, je borstel door het poeder te swirlen, het overtollige poeder van de kwast te tikken en de foundation dan aan te brengen in ronddraaiende bewegingen. Het is even wennen als je nog nooit een poederfoundation hebt gebruikt, maar het werkt best snel en gemakkelijk.

Het grootste voordeel vind ik dat je de dekking echt goed kan opbouwen. Je kan bij deze foundation kiezen voor een heel transparante dekking, maar ook voor een medium of zelfs hoge dekking, afhankelijk van hoeveel poeder je gebruikt. Da’s zeker handig als je huid soms opflakkeringen van acne krijgt, want dan kan je op “goede” dagen een lage dekking aanbrengen, om dan op de dagen dat je huid er slechter uitziet wat meer aan te brengen voor een hogere dekking.

BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation

Op de foto hierboven zie je mijn huid zonder foundation. Ik heb op dit moment geen last van acne of puistjes, maar hier en daar zie je toch een oneffenheid.

BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation

En dit is mijn huid met de BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation. De kleur is naar mijn mening nét een tint te donker, maar het is zeker niet zo dat ik hem niet kan dragen. Ik koos voor een transparante tot medium dekking, zodat het effect natuurlijk is. Het lijkt echt alsof ik geen foundation draag en mijn huid er gewoon van nature zo egaal uitziet (wij weten wel beter, haha).

Wat het skin-clearing effect betreft kan ik niet heel goed zeggen of hij echt het verschil maakt. Ik heb de laatste tijd niet veel last gehad van acne, en in mijn huidverzorgingsroutine zit sowieso al salicylzuur. Toch denk ik dat het extra beetje aan verzorging dat in de foundation zit op lange termijn een goed idee is. Zeker als je je bedenkt hoeveel ingrediënten er in andere foundations zitten die écht niet goed zijn voor acne.

 

BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation
BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation

Nog even de voor- en nafoto ter vergelijking. De kleur die ik koos is Medium Beige.

BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation

Conclusie

Voor mij is de BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation een schot in de roos. Hij geeft mijn huid een egaal effect zonder echt zichtbaar te zijn op mijn huid. De dekking is gemakkelijk op te bouwen en hij houdt mijn huid mat zonder ze uit te drogen. De skin-clearing ingrediënten zijn een mooie toevoeging. Het is niet zo dat hij je huidverzorging kan vervangen, maar het is wel een fijne extra die op lange termijn echt voor een egale huid kan zorgen. Mijn huid is alvast heel blij met de BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation!

BareMinerals Blemish Rescue Skin-Clearing Loose Powder Foundation, € 32,45

Heb jij al eens een poederfoundation gebruikt?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.