De leukste ideeën voor een vrijgezellenfeest!

Deze zomer vindt de bruiloft van mijn zus plaats, en wat vind ik het spannend. Als getuige is het mijn taak om haar vrijgezellenfeest te organiseren. Ik ben keiblij! In het verleden heb ik al een paar keer geholpen bij het organiseren van vrijgezellenfeesten, dus ik heb al een klein beetje ervaring en ik weet ook wel goed waar ik naartoe wil. Vandaag zet ik de leukste ideeën voor een vrijgezellenfeest op een rijtje!

Als de datum vastligt, kan je beginnen plannen. Stel het vrijgezellenfeest in de eerste plaats af op de bruid: wie is ze? Wat doet ze graag? Hoe haal je haar uit haar comfort zone zonder het ongemakkelijk te maken? Vraag ook wat ze wel of absoluut niet wil. Mijn zus, Floor, heeft bijvoorbeeld al aangegeven dat ze absoluut geen stripper wil, haha. Dat begrijp ik wel!

Hoe begin je nu aan zo’n vrijgezellenfeest? Wat ik het liefst doe is een groep aanmaken op Whatsapp of Facebook, of in het echt afspreken met iedereen die uitgenodigd is voor het vrijgezellenfeest (behalve de bruid zelf, uiteraard). Begin met een brainstormsessie waar iedereen ideeën kan delen. Maak een lijstje van alle ideeën, en vraag ook even wat het budget mag zijn.

Begin met een uitgebreide brunch

Wat is er leuker dan met z’n allen de dag te beginnen met een brunch? Vraag aan iedereen om een gerecht mee te brengen en versier een grote tafel zodat jullie alvast samen kunnen ontspannen, een beetje babbelen en voorbereiden op een leuke dag!

Een stadsspel

Een echte klassieker voor een vrijgezellenfeest is een stadsspel. Of je nu in Antwerpen, Gent of Brussel viert, er zijn overal wel leuke stadsspelletjes te vinden. Er zijn veel bedrijven die die spelletjes voor jou organiseren, maar je kan er ook voor kiezen om het spel zelf in elkaar te steken. Mijn persoonlijke ervaring: niet alle georganiseerde stadsspelen zijn even leuk. Ik zou zelf een origineel en gepersonaliseerd spel uitvinden. Vraag aan alle deelnemers om een opdracht, vraag of spelletje te bedenken, dat liefst ook nog iets met het leven van de bruid te maken heeft.

Escape rooms en VR-spellen

Megatof zijn escape rooms en VR-spelletjes. Een tijd geleden ben ik met mijn familie zo’n VR game gaan spelen bij The Park van Telenet, en dat was echt ontzettend leuk. Het is een activiteit die je perfect met een groep kan doen, en waar je helemaal in kan opgaan. Escape rooms zijn ook heel tof om de sfeer er meteen in te brengen, en achteraf kan je uren napraten over alle raadsels en opdrachten.

Een moorddiner

Als de bruid wel into detectives is, waarom kies je dan niet eens voor een moorddiner? Een spannende en lekkere avond, want je slaat twee vliegen in één klap. Geniet van een heerlijk diner, waar plots iets helemaal misgaat! Los het mysterie op en je bent er zeker van dat de bruid dit nooit meer zal vergeten!

Maak je samen mooi

Je samen klaarmaken voor een avondje uit is altijd zo gezellig! Kies ervoor om samen op hotel te gaan en je daar klaar te maken, of je kan een visagist boeken die jullie make-up en haar verzorgt. En nog leuker is het (sta me toe om even reclame te maken voor mijn eigen bedrijfje) om met z’n allen een workshop make-up of opsteken te volgen. Zo leer je wat bij én ben je achteraf helemaal klaar om een stapje in de wereld te zetten. Onze workshop haar opsteken is ook echt een echte aanrader, want een opsteekkapsel ziet er toch altijd nét wat feestelijker uit!

Reserveer een VIP-tafel in een club

Je hebt je al keihard geamuseerd, je ziet er fantastisch uit, en dan wandel je binnen in de club en word je meteen naar je VIP-tafel begeleid. Een heerlijk gevoel, want je voelt je meteen heel speciaal. Wedden dat de bruid het zal appreciëren dat je daarvoor hebt gezorgd?

Voorzie een anti-katerkit

Of je nu na het feesten samen ergens overnacht, of iedereen weer naar zijn eigen bed terugkeert, zorg ervoor dat iedereen de dag erna zich helemaal fris voelt met een anti-katerkit. Maak zelf zakjes met een flesje water, een zonnebril, een paracetamol, of  de speciale antikatersupplementen waarover ik onlangs een artikel schreef. Een kleine moeite die de avond helemaal afmaakt.

Heb jij al eens een vrijgezellenfeest meegedaan? Welke activiteiten vonden er plaats?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

15 Comments

 • lodi schreef:

  Leuk om dit te mogen organiseren voor je zus! Ik heb ooit een vrijgezellen feest gehad van een vriendin en toen gingen we steppen door Amsterdam, en daarna eten in het restaurant waar we als vrijgezellen altijd samen kwamen. Super gezellig. Veel succes met het organiseren, het zal best veel werk zijn!

 • rachel schreef:

  wel meegemaakt maar zelf had ik er geen een en dat vind ik niet zo erg. degene waar ik bij was, was zoo geslaagd en leuk dus geniet daar nog wel van 😀

 • nicole schreef:

  Van een vriendin van mij kregen we voor het vrijgezellenfeest allemaal een soort make-over. Dat was erg leuk.

 • Jasmina schreef:

  Wat een leuke tips zeg. Op mijn laatste vrijgezellenfeestje was ik hoog zwanger, niet zo een succes dus 🙁

 • Tamara schreef:

  Wat een toeval, wij hebben morgen vrijgezellenfeest van een vriendin! Samen met twee andere meiden hebben we het georganiseerd en ook de birde to be had tegen ons gezegd dat een stripper echt not done was haha. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een workshop paaldansen, al vonden we een stadsspel ook leuk (niet voor gekozen omdat het nu in maart nog niet heel best weer is en we op zekerheid hebben gespeeld). Daarna gezellig hapje eten en op stap waar ze ‘vroeger’ altijd uit ging.

 • Lauressa schreef:

  Leuke tips! Ik heb binnenkort m’n eerste vrijgezellenfeest en ik kan niet wachten tot er meer komen (en natuurlijk die van mezelf!). Vooral dat anti-kater tasje is wel handig haha.

 • Alex schreef:

  Erg leuke ideeën! Ik vond het bij mijn eigen vrijgezellenfeest vooral leuk dat mijn vriendinnen erover na hadden gedacht wat wel echt bij mij past. Ik woonde toen nog in Duitsland en daar is het traditie dat de bride to be door de stad moet lopen en spullen moet verkopen – dat wilde ik absoluut niet. Hoefde ik gelukkig dus ook niet te doen 🙂

 • Marsha schreef:

  Leuke tips heb je gegeven! Ik had er ook een paar voor mijn vrijgezellenfeest hihi. Maar het is inderdaad persoonsgebonden. Niet iedereen vind dezelfde dingen leuk.

 • nicole schreef:

  Ik had een keer eentje van een vriendin. Dat was gezellig, en we kregen allemaal een make-over.

 • Chantal schreef:

  Wauw wat een leuke tips zeg. Ik heb ooit een keertje boerengolf gedaan in een weiland. OMG dat was echt wel lachen. Niet wat ik in eerste instantie had verwacht bij een vrijgezellenfeest, maar het paste perfect bij de bruid.

 • Fleur schreef:

  Er trouwen nog maar weinig mensen in mijn omgeving, maar ik ben wel eens gaan buikdansen, boerengolfen en naar de wallen geweest. Met name die laatste was een bijzondere ervaring, hahaha

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.