6 medicinale paddenstoelen en hun toepassing

Je hoort steeds meer over medicinale paddenstoelen, vooral heel veel positieve verhalen. Ik was nieuwsgierig en ging op onderzoek uit naar een goed merk en de verschillende paddenstoelen. Het resultaat? 6 verschillende paddenstoelen die het waard zijn om uit te proberen. Lees in deze blog waarvoor je welke paddenstoel gebruikt.

Lion’s Mane

De Lion’s Mane is mijn persoonlijke favoriet. Door de unieke samenstelling en de werkzame stoffen is deze paddenstoel supergoed als cognitieve ondersteuning. Zo helpt Lion’s Mane bij focus, angst en depressie en het verbetert je geheugen.

Cordyceps

Een paddenstoel die je helpt tijdens het sporten. Cordyceps staat met name bekend vanwege het feit dat het de zuurstofopname in je bloed en je longfunctie verbetert. Het verhaal gaat zelfs dat het Chinese sportteam in 1992 cordyceps gebruikten om hun sportprestaties te verbeteren. Wat bleek? Ze verbroken toen meerdere wereldrecords!

Reishi

Niezen, snotteren en tranende ogen. De reishi is dé paddenstoel als je last hebt van allergieën. Vooral tijdens het hooikoortsseizoen biedt deze paddenstoel uitkomst. Het gaat namelijk de aanmaak van histamine tegen, waardoor de allergische reacties worden onderdrukt. De stof die hiervoor zorgt zijn de triterpenen in de paddenstoel. Mushrooms4Life heeft ook een Spore collectie waarbij alleen de sporen van de reishi-paddenstoel worden gebruikt. De sporen bevatten driemaal zoveel triterpenen als het vruchtlichaam van de reishi.

Shiitake

Shiitake is één van de lekkerste paddenstoelen. Deze paddenstoel kun je gewoon kopen bij de supermarkt, maar in supplementvorm heb je de veel sterkere variant. Hier kun je niet tegenop eten. Waar is shiitake goed voor? Voor heel veel dingen, maar vooral tijdens het griepseizoen is deze paddenstoel onmisbaar. Hij heeft namelijk een sterke antivirale werking. Shiitake remt met name de overmatige groei van candida af.

Chaga

De chaga is dé algemene immuunbooster. Deze paddenstoel heeft een sterke antivirale en antioxidatieve werking en zit boordevol vitaminen en mineralen. Antioxidanten zijn belangrijk voor oxidatieve stress in je lichaam. Oxidatieve stress heeft vele nare gevolgen, zoals het versnellen van het verouderingsproces. Daarnaast bevatten antioxidanten vitamine E en C, bètacaroteen, zink en seleen.  Vroeger gebruikten we chaga voornamelijk voor krachtige theeën en tincturen, maar nu is het ook verkrijgbaar in handige capsules.

Maitake

Maitake is de paddenstoel voor de afweer van ziekteverwekkers. Het heeft een sterke antivirale werking en bouwt aan een sterk immuunsysteem. Ook goed voor je bloedsuikerspiegel. Deze paddenstoel is voornamelijk rijk aan mineralen, vitaminen en een tal van aminozuren.

Martin Powell van Mushrooms4Life

Maar welk merk moet je nu kiezen? Er zijn zoveel paddenstoelmerken, maar ze zijn niet allemaal even goed. Paddenstoelen zijn de schoonmakers van de natuur. Ze nemen alle goede en slechte dingen uit op uit hun omgeving. Wanneer je een niet-biologisch merk kiest, krijg je op die manier ook een hoop rotzooi binnen. Daarom ben ik fan van Mushrooms4Life. Dit merk is ontwikkeld en ontworpen door de natuurdeskundige en auteur Martin Powell. Zijn missie? Het leveren van kwalitatieve en biologische paddenstoelsupplementen voor een schappelijke prijs.

Je kunt de supplementen Lion’s Mane van Mushrooms4Life gemakkelijk online kopen.

Kende jij de krachten van deze paddenstoelen al?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.