Pixi Skin Treats: Hydrating Milky Collection

Een complete huidverzorgingsroutine, waaruit bestaat dat eigenlijk? Wel, als je het écht goed wilt doen, zijn er 6 stappen: make-up remover, cleanser, toner, exfoliant, treatment en dagcrème. Het klinkt uitgebreid, maar qua tijd valt dat best mee. Ik kreeg een complete routine opgestuurd van Pixi, en omdat hij er zo fijn uitzag besloot ik hem uit te proberen!

Pixi Huidverzorging: een complete routine

Het lijkt misschien of ik een pak melk heb aangekregen, maar het zijn de Pixi Skin Treats die in deze kartonnen melkflesjes verstopt zitten.

Pixi Huidverzorging: een complete routine

Langs de ene kant zitten de eerste drie stappen van de Pixi Skin Treats: Hydrating Milky Collection huidverzorgingsroutine. Van links naar rechts zie je:

  1. Pixi Hydrating Milky Make-up Remover, € 27,95
  2. Pixi Hydrating Milky Cleanser, € 20,95
  3. Pixi Hydrating Milky Peel, € 19,95

http://tidd.ly/21181cf3

Beginnen doen we met de eerste stap van onze reiniging: de Hydrating Milky Makeup Remover verwijdert je make-up dankzij zijn twee fasen. Hij verwijdert waterproof make-up en bevat kokosnoot om je huid te voeden, probiotica om de balans te houden, en haverextract om te kalmeren.

Het flesje heeft zo’n superhandig pompsysteem waar je je wattenschijfje op kan drukken. Hij verwijdert inderdaad mijn make-up gemakkelijk zonder dat ik veel moet wrijven.

Pixi Huidverzorging: een complete routine

De tweede stap is de reiniger, die je huid nog verder reinigt van al het vuil van de dag, make-uprestjes, dode huidcellen en meer. Om je huid écht goed te reinigen, doe je een double cleanse: eerst reinigen met een make-up remover of een micellair water, en dan met een zachte cleanser om in de diepte te reinigen. De Pixi Hydrating Milky Cleanser bevat ook kokosnoot en probiotica, en maakt je huid zijdezacht en glad.

Ik hou van reinigingsmelk omdat het zo zacht is voor mijn huid. De reiniger prikt niet en laat ook geen trekkerig gevoel achter. Mijn huid is schoon, gereinigd en gehydrateerd.

Pixi Skin Treats: Hydrating Milky Collection

Deze stap slagen veel mensen over: de exfoliant. Zelf gebruik ik meestal eerst een toner en dan pas een exfoliant, maar ik vertrouw de volgorde die Pixi mij heeft gegeven en bij het eerste gebruik merkte ik meteen waarom: het is een mechanische scrub. Een mechanische scrub is er ééntje met korreltjes, maar die gebruik ik zelf niet zo graag want ze zijn eigenlijk niet goed voor je huid. Oké, als de korrel echt héél fijn is – en dat is bij de Pixi Hydrating Milky Peel het geval – dan is het nog acceptabel, maar te ruwe of scherpe korreltjes zorgen voor miniscule schrammetjes op je huid waardoor je huid slechter wordt in plaats van egaler.

Maar zoals ik al zei, de korreltjes zijn fijn genoeg om op je gezicht te gebruiken, én de Peel bevat ook andere ingrediënten die je huid gaan verfijnen. Je brengt een dun laagje aan op je gezicht, laat het twee tot drie minuten intrekken en dan masseer je de exfoliant zachtjes een paar seconden in en spoel je hem af. Ik zou deze Hydrating Milky Peel niet elke dag gebruiken, want hij is vrij intens, maar voor een paar keer per week is het zeker goed om je huid wat te verfijnen.

Pixi Skin Treats: Hydrating Milky Collection

We zijn in de helft. De drie laatste stappen uit je huidverzorgingsroutine zijn (van links naar rechts):

4. Pixi Milky Tonic, € 11,95
5. Pixi Hydrating Milky Serum, € 30,45
6. Pixi Hydrating Milky Lotion, € 19,95

Pixi Skin Treats: Hydrating Milky Collection

We sluiten onze reiniging af met een balancerende toner. De Milky Tonic bevat haverextract om te kalmeren, jojobamelk om te voeden en groene thee om te beschermen. Met de toner verwijder je de laatste vuiltjes van je huid en breng je je huid weer in balans. Het is de perfecte basis voor de verzorging in de volgende stap.

Ik heb een zwak voor toners. Ze worden vaak overgeslagen, maar ik vind het echt heel fijn om mijn reiniging af te sluiten met een toner. Deze toner is fijn en licht, en zeker na de exfoliant voegt hij veel toe voor mijn huid.

Pixi Skin Treats: Hydrating Milky Collection

Een treatment is altijd optioneel, maar het is wel hét product dat huidverbeterend kan werken. Het Hydrating Milky Serum is een serum dat hydrateert en herstelt. Je brengt hem aan door 2 tot 3 in te masseren, en dankzij de jojoba-olie wordt je huid meteen gevoed. De aloë vera kalmeert en vitamine C en E voeden en herstellen.

Ik gebruik zelf altijd wel iets van treatment, en dit serum heb ik dan ook elke keer gebruikt. Het is een erg licht serum dat snel intrekt, maar toch heel diep hydrateert. Ik heb het gevoel dat mijn huid heel gehydrateerd is sinds ik dit serum gebruik.

Pixi Skin Treats: Hydrating Milky Collection

En dan zijn we aangekomen aan de laatste stap. We sluiten af met de Hydrating Milky Lotion, een hydraterende crème die dankzij de kokosnoot je huid voedt. De sheaboter hydrateert de huid terwijl het cacaozaadextract je huid gaat beschermen. Deze lotion kan je gebruiken op je gezicht én op je huid.

Het is een vrij rijke lotion, en ik heb ook het gevoel dat hij niet helemaal in mijn huid trekt. Ergens is dat wel fijn, want het legt een verzorgend en beschermend laagje op mijn huid. Mijn huid voelt wel echt heel zacht en intens gevoed, maar voor mijn gecombineerde huid is hij toch net wat te rijk.

Pixi Skin Treats: Hydrating Milky Collection

Conclusie

Ik ben best wel kritisch als het op huidverzorging aankomt, en ik zou niet zo snel mijn volledige routine veranderen. Toch vond ik het de moeite waard om voor een tijd over te schakelen op de Pixi Hydrating Milky lijn. Mijn conclusie is: het is een fijne lijn, maar ik zou niet alle producten zelf uitkiezen. De make-up remover en de cleanser vind ik fijn, maar de exfoliant is voor mijn huid toch iets te intens. De toner en het serum ga ik zeker blijven gebruiken, maar voor mijn gecombineerde tot vette huid is de lotion toch iets te rijk.

Prijzen
De prijzen zijn gemiddeld. De producten zijn niet heel duur, maar zeker ook niet budget.

Verpakking
De verpakkingen zijn mooi, hygiënisch en de meesten zijn ook beschermd tegen de zon.

Werkzaamheid
De producten werken hydraterend en ik heb het gevoel dat mijn huid gevoed is. Ze zijn dus wel verzorgend, maar ze werken niet huidverbeterend, op het serum na?

Verkrijgbaarheid
De producten zijn gemakkelijk online te verkrijgen, bijvoorbeeld bij LookFantastic.

Pixi Hydrating Milky Make-up Remover, € 27,95
Pixi Hydrating Milky Cleanser, € 20,95
Pixi Hydrating Milky Peel, € 19,95
Pixi Milky Tonic, € 11,95
Pixi Hydrating Milky Serum, € 30,45
Pixi Hydrating Milky Lotion, € 19,95

Uit hoeveel stappen bestaat jouw huidverzorgingsroutine?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.