How to: je beautyspullen opgeruimd houden

Ik heb echt keiveel beautyspullen, en ik krijg er dagelijks bij. Superleuk, maar ik heb eigenlijk niet zo’n heel groot appartement dus ik moet slim omspringen met mijn ruimte. Vandaag deel ik mijn tips hoe je je beautyspullen mooi kan uitstallen, bewaren en opruimen.

Ken je dit beeld? Make-up en producten overal verspreid, bij mij is dit écht hoe het eruit ziet nadat ik me uitgebreid heb opgemaakt. Ik heb een soort kantoor dat ook als opslagruimte voor al mijn producten dient, maar jammer genoeg is die kamer niet zo groot. Toch probeer ik ervoor te zorgen dat mijn make-up altijd mooi geordend is.

1. Creëer ruimte

Mijn eerste tip is om niet gewoon je producten bij de lavabo in de badkamer te leggen, maar om echt bewust op zoek te gaan naar een plekje waar je je beautyspullen kan bewaren. Als die ruimte er nog niet is, creëer die dan! Kijk welke lade of kast je leeg kan maken, zodat je daar je beautyplekje van kan maken.

2. Opbergmeubels

Heb je een grote beautycollectie? Dan heb je ook opbergmeubels nodig. Ga op zoek naar een kast met veel lades die je kan vullen met al je spullen. Wil je liever je spullen mooi uitstallen? Dan kan je een vitrinekast kopen om alles ordelijk in op te bergen en uit te stallen. Een vitrinekast is echt ideaal als je mooie en luxueuze producten hebt die je graag wil laten zien! Ik heb zoveel spullen met een prachtige verpakking, en ik vind het altijd superjammer dat ik ze moet wegsteken ergens onderin een lade.

3. Alles in acryl

Acrylen opbergers zijn zoooo leuk! Ze zijn gemakkelijk toe te passen, ze zien er mooi uit én je kan gemakkelijk zien wat erin zit. Ik heb zelf heel wat van dit soort opbergers. Hierboven zie je mijn grote acrylen kubus van Yosmo, maar ik heb ook van die kleine opbergers voor lipsticks. Met een acryl opberger ziet alles er zo netjes uit!

4. Selecteer en gooi weg

Heb je echt niet voldoende ruimte? Gooi dan spullen weg! Make-up en verzorgingsproducten blijven sowieso al niet oneindig lang goed, dus kijk alvast even na welke producten over datum zijn. Op elk product staat een klein icoontje in de vorm van een potje waar bijvoorbeeld 6m op staat. Dat betekent dat het product vanaf de eerste opening 6 maanden goed zijn. Wees kritisch, gooi alles weg waarvan je twijfelt of ze nog goed zijn. Een goede tip is ook om aan je product te ruiken: ruikt het vreemd? Gooi het dan weg!

Hoe ruim jij je beautyspullen op?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.