Gezond eten tijdens de lockdown

Ben jij het ook al hélemaal beu om thuis te zitten? De eerste dagen was het nog leuk om altijd binnen te blijven, maar ondertussen komt het mij al de strot uit en wil ik liefst buiten zijn, bij mijn vrienden en mijn familie. Het ziet er niet naar uit dat op 5 april alles meteen weer zoals vroeger was, dus we moeten er het beste van maken. Vandaag deel ik mijn tips waardoor je gezond kan blijven eten tijdens de lockdown.

Wat eten we vandaag?

Er wordt aangeraden om zo weinig mogelijk naar de supermarkt te gaan, en hier bij mij thuis lukt dat zeker. De supermarkten in centrum Antwerpen zijn al helemaal geplunderd, dus superveel dingen van mijn lijstje kan ik er gewoon niet vinden. Ik gebruik zelf de app Shipto om online boodschappen te bestellen, maar toch wordt er altijd veel niet mee geleverd.

Een maaltijdbox

Voor mij is dit de allerhandigste manier om niet meer naar de supermarkt te moeten. Oké, er zijn een paar dingen waarvoor je alsnog naar de winkel moet, maar aangezien er bij de supermarkten bij mij in de buurt toch geen toiletpapier meer te vinden is (echt waar, al meer dan een week) stel ik dat nog even uit.

Met een maaltijdbox krijg je elke week alle ingrediënten bij je thuis geleverd die je nodig hebt voor je maaltijden. Bij Marley Spoon en HelloFresh kan je zelf kiezen voor hoeveel personen en voor hoeveel maaltijden je elke week ingrediënten wil bestellen, én je kan zelf ook de recepten kiezen. Dubbele punten, dus, want je moet niet meer nadenken over wat je wilt eten die week, je moet niet naar de supermarkt én je krijgt er een duidelijke beschrijving bij zodat je maaltijden altijd geslaagd zijn.

Klik hier om je eerste HelloFresh box met €25 korting te bestellen!

Bestel hier je box van Marley Spoon vanaf €41,95 per week!

 

Geen zin om te koken? Bestel dan je eten gewoon online!

Ik begrijp je volledig als je geen zin hebt om te koken in deze rare periode. Als je een avondje wil relaxen en niet wil bezig zijn met koken, dan kan je ook gewoon eens iets laten leveren. Ik bestel altijd bij Takeaway omdat je daar bijna nooit leveringskosten moet betalen. Eten online bestellen hoeft écht niet ongezond te zijn. Oké, je vindt natuurlijk veel pizza, burgers en frietjes, maar wist je dat je er ook gezonde gerechten vindt? Het hangt natuurlijk af van je locatie, maar tegenwoordig vind je bijna overal die overheerlijke poké bowls vol groenten, of salades, bagels, soepen of sushi.

Klik hier om de menu’s van Takeaway te bekijken!

Wat eet jij zoal tijdens de lockdown? Zijn de supermarkten bij jou ook zo geplunderd?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

  • Rachel Kromdijk schreef:

    Gezond eten is heel goed om te doen, maar ik heb er altijd al moeite mee gehad.. ik hoop het ooit een beetje meer onder controle te krijgen.

  • Marsha schreef:

    Wij hadden gelukkig wel een goed voorraadje, maar ook bestellen we regelmatig wat online.

  • Saskia schreef:

    De wekelijkse boodschappen laat ik gewoon thuisbezorgen (heb zo’n bezorg bundel). Verse groente en fruit (dat bestel ik weer niet voor een hele week) en wat niet geleverd kan worden, haal ik bij de plaatselijke supermarkt. Hier vallen de lege supermarkten best mee eigenlijk.

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.