Lockdown Entertainment: activiteiten om thuis te doen

Vorige week kreeg België te horen dat de lockdown – al willen ze het niet zo noemen, maar laten we eerlijk zijn: dit is een lockdown – nog zeker tot 19 april zal duren. We kunnen het niet meer ontkennen: we gaan nog lang binnen moeten zitten. Vandaag zet ik dus een aantal activiteiten op een rijtje die je thuis kan doen, om het beste te maken van deze lockdown!


Het beste dat we op dit moment kunnen doen is alle contact proberen te vermijden zodat deze situatie zo snel mogelijk opgelost is. Zo kunnen we hopelijk deze zomer weer genieten van het buitenleven, terrasjes doen en samenzijn met onze vrienden en familie. Ik gebruik de lockdown om dingen te doen waar ik anders niet zo snel tijd voor zou hebben. Zo heb ik al de hele berging opgeruimd (trots) en mijn kledingkast leeggemaakt. Maar hoe kan je het nog leuker maken? Dit zijn mijn tips!

Puzzelen!

Het is misschien wat seutig, maar vorig jaar heb ik met mijn vriend een hele moeilijke puzzel gemaakt en dat was echt superleuk. Je kan het alleen doen of met de hele familie, en er zijn superveel puzzels om uit te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wereldkaart? Zo leer je tijdens het maken van de puzzel meteen ontzettend veel bij! Ben je een fan van Disney? Goed nieuws, want er zijn superveel puzzels met Disney thema. Mijn tip: kies een puzzel die er mooi uitziet en hang hem op als hij klaar is. Hoe cool is deze puzzel van de sixtijnse kapel? Of een vintage puzzel met groenten?

[FinalTilesGallery id=’1′]


Leer iets nieuws

Nu je veel extra tijd hebt, kan je eindelijk die ene vaardigheid onder de knie krijgen die je al zo lang wilde kunnen. Heb je een piano of een gitaar staan die nog nooit is aangeraakt? Leer het instrument dan bespelen als een pro! Wou je altijd al leren om prachtige te kunnen tekenen? Neem je potlood erbij en volg een online cursus. Bij Skillshare zijn er superveel interessante online cursussen die je van thuis uit kan volgen. Zelf heb ik er vooral tekenlessen gevolgd, maar je vindt er echt vanalles. Neem zelf een kijkje en meld je aan om 2 maanden gratis cursussen te volgen.

[FinalTilesGallery id=’86’]


Bord- en andere spellen

Vroeger vond ik bordspellen verschrikkelijk, maar toen ontdekte ik dat er echt veel leuke spelletjes bestaan. Het ultieme bordspel voor dit moment is uiteraard Pandemic, waar je de mensheid moet redden van een pandemie. Je kan het spelen met 2 tot 4 personen, dus het is het ideale spel om met je partner te spelen. Het leuke is ook dat je niet tegen elkaar, maar mét elkaar speelt. Zo ben je er zeker van dat er geen conflicten ontstaan omdat iemand niet tegen z’n verlies kan! Een andere tip is The Mind, maar bij dit spel kan ik je niet beloven dat er geen conflicten ontstaan want zelf word ik van dit spel echt super hyped. Het is wel heel tof om het met z’n twee te spelen. Exploding Kittens is ook zo’n topper: het is een grappig en spannend spel. En als je niemand hebt om mee te spelen kan ik je sowieso een Rubik’s Cube aanraden. Leer hem zo snel mogelijk op te lossen, want zo daag je je brein uit én mensen zijn altijd onder de indruk als je een cube kan oplossen!

[FinalTilesGallery id=’87’]

Heb jij nog leuke activiteiten voor deze lockdown?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

  • Leslie schreef:

    Puzzelen, een tip die ik vandaag al een paar keer zag. En laat ik nu een hele hoop puzzels hebben die toch ooit eens moeten gemaakt worden. Heb ik toch wel geen plank om ze op te leggen zodat ze gemakkelijk opgeborgen kunnen worden. hmm, eens over nadenken hoe we dat kunnen oplossen.

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.