Tips bij droge handen

De kans is groot dat je door het extreem veel handen wassen last begint te krijgen van droge handen. Ik ben zelf de queen van droge handen. Omdat ik snel uitdroog heb ik zo goed als altijd last van droge handen, dus ik ken ondertussen wel de regels die je moet volgen om je handen gevoed en beschermd te houden. Vandaag deel ik dé tips waardoor ook jij geen last meer hebt van droge handen.

Was met een milde zeep

Net zoals de huid op je gezicht krijgt de huid op je handen het moeilijk als je voortdurend met harde zeep gaat werken. De stoffen in handgels en handzepen zijn vaak heel reinigend maar ook heel uitdrogend, waardoor je op termijn hele droge handen krijgt. Nu en dan met een harde zeep reinigen is niet erg, maar probeer toch over te schakelen op een mildere variant. Zet een flesje met “zachte” zeep op de plekken in huis waar je het vaakst je handen wast, en je zal zien dat je handen meteen een stuk minder droog zullen aanvoelen.

Mijn favorieten:


Gebruik handcrème

Als ik mijn handen heb gewassen, gebruik ik zo goed als altijd handcrème. Als ik dat niet doe zijn mijn handen gewoon kurkdroog, en daar kan ik niet tegen. In mijn appartement kan je in elke ruimte wel een handcrème of twee vinden en op die manier zorg ik ervoor dat mijn handen weer gevoed worden na het wassen. Zet een flesje met een pompje naast je handzeep en stop een klein tubetje in je handtas voor onderweg.

Mijn favorieten:


Handmaskers als extraatje

Als je je handen goed verzorgt met een fijne handcrème, ben je al heel wat verder. Maar heb je toch nog het gevoel dat je wat meer nodig hebt? Geef je handen dan een boost met een handmasker. Het concept is hetzelfde als een sheet mask voor je gezicht, maar dan voor je handen.

Mijn favorieten:

Heb jij last van droge handen door het vele wassen?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

  • Frederique schreef:

    Ik heb er altijd last van en nu nog extremer. Ik wil wel een keer een handmasker uitproberen, niet eerder gedaan. Nu was mijn handcrème op dus ik denk, even een nieuwe kopen. Nou, think again, ze waren allemaal uitverkocht! Ik heb dus maar ouderwetse nivea gekocht, die blauwe potten, dat helpt bij mij altijd goed.

  • Ik smeer als een malle met handcreme. Een masker moet ik ook eens gaan proberen!

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.