L’Oréal Infaillible Matte Cover

Meestal draag ik make-up die niet zo heel dekkend is. Voor een gewone dag vind ik een natuurlijke make-uplook het mooist, en dat is gewoon ook het gemakkelijkst. Maar voor een feestje of een moment waarbij ik gefotografeerd word ga ik graag voor wat mattere make-up met meer dekking. En dat is exact wat de L’Oréal Infaillible Matte Cover producten je beloven!

L'Oréal Infaillible Matte Cover

Ik kreeg een pakketje opgestuurd met heel wat producten uit de Infaillible lijn van L’Oréal Paris. De foundation kende ik al, want die heb ik vroeger gebruikt, toen ik wat dekkendere foundations droeg. Het is de matte variant van de Infaillible foundation, en ik vond hem toen al echt héél goed.

L’Oréal Infaillible Prepping Essence, € 11,95
L’Oréal Infaillible Matte Cover Foundation, € 15,99
L’Oréal Infaillible More Than Concealer, € 14,89
L’Oréal Infaillible Magic Loose Powder, € 15,99
L’Oréal Infaillible Foundation Brush, € 8,95
L’Oréal Infaillible Powder Brush, prijs niet gevonden

L'Oréal Infaillible

We beginnen bij het begin: de primer. Dit is de L’Oréal Infaillible Magic Essence Drops primer. Een speciale primer, want hij is blauw! Ik was meteen heel benieuwd welke reden daarachter zou zitten, en ik kwam er al snel achter dat hij de huid ook zou hydrateren. Hydraterende producten zijn echt vaak blauw, dus in die zin begrijp ik het wel, maar voor mij had er geen kleurstof bij gehoeven. Het product zou anti-oxidanten bevatten die de poriën verkleinen, en dat vind ik een vreemde claim. Anti-oxidanten zijn wel heel goed voor de huid, maar om te zeggen dat het de poriën verkleint vind ik meteen een hele grote sprong.

Op mijn huid verdwijnt de blauwe kleur gelukkig (je wilt écht geen blauwe gloed over je gezicht) en de primer voelt best fris aan. Hij voelt als een serum dat snel intrekt, maar dat is niet wat je verwacht van een primer. Hij verkleint mijn poriën niet, en laat ook geen barrière achter voor mijn make-up, maar ik heb wel het gevoel dat hij wat hydratatie toevoegt. Dit is niet mijn meest favoriete product, vooral omdat hij eigenlijk weinig doet van wat hij belooft.

L'Oréal Infaillible

Na het primen gaan we verder met de foundation. De L’Oréal Infaillible Matte Cover is een foundation met een hoge dekking, die volledig mat is. Ik heb zelf een gecombineerde huid met wat vette plekken, en vroeger was dat nog veel erger, dus een matte foundation is iets waar ik geen nee tegen zeg. Hij belooft een lichte textuur zonder maskereffect, een langhoudende formule die wel 24 uur zou blijven zitten én de zweet- en waterproof is.

L'Oréal Infaillible

Op de foto’s hierboven heb ik de L’Oréal Infaillible Matte Cover in de kleur 134 – Vanille Eclat aangebracht. Links zie je mijn huid zonder make-up en rechts met een laagje van de foundation.

De dekking is echt heel erg hoog, met één dun laagje zie je niks meer van roodheden en vlekjes. Ik had verwacht dat hij wel heel zichtbaar zou zijn op mijn huid, maar op zich valt dat mee. Je ziet hem wel wat meer zitten dan een minder dekkende foundation, maar hij geeft geen overdreven maskereffect. De finish is inderdaad erg mat zonder uit te drogen, en dat zorgt voor een nog egaler effect.

L'Oréal Infaillible

Als je nog niet alles bedekt hebt met de foundation – wat ik betwijfel – kan je de concealer gebruiken om nog wat dekking toe te voegen. Je kan de concealer ook in een paar tinten lichter gebruiken om een oplichtend effect te creëren, en dat is waarvoor ik de concealer gebruik. Ik gebruik de kleur Bisque onder mijn ogen om dat gebied op te frissen.

Op de foto hierboven zie je links mijn huid met enkel foundation, en rechts met concealer onder mijn ogen. Je ziet meteen dat het gebied onder mijn ogen wat lichter is en er fris uitziet.

De concealer is een beetje vergelijkbaar met de foundation: hij heeft een hele hoge dekking, droogt volledig mat op en is niet héél zichtbaar op de huid, maar echt onzichtbaar is hij ook niet. Gelukkig heeft hij wel geen uitdrogend effect maar trekt hij niet in de lijntjes onder mijn ogen.

L'Oréal Infaillible

Afsluiten doe ik met een poeder, en het liefst met een transparant poeder zodat ik geen dekking toevoeg. Het L’Oréal Infaillible Magic Loos Powder is zo’n tranparant poeder dat je make-up op z’n plaats houdt, verheldert, gladder maakt én matter maakt.

Het poeder ziet er een beetje blauw-achtig uit, maar dat zie je gelukkig niet terug als je het aanbrengt op de huid. Hij wordt volledig transparant en is heel fijn zodat je hem niet op de huid ziet liggen. Dit is exact wat ik verwacht van een poeder! Eén nadeel: omdat het een los poeder is, kan je er wel gemakkelijk mee morsen.

L'Oréal Infaillible

Ten slotte wil ik het ook nog even hebben over de twee L’Oréal Infaillible kwasten. Hierboven zie je links de Foundation Brush en rechts de Powder Brush. Ze zijn heel betaalbaar en hebben synthetische haren die heel zacht aanvoelen. Ik gebruik altijd een kwast om mijn foundation en poeder mee aan te brengen, en dat doen deze kwasten perfect! Ze zijn misschien niet heel speciaal, maar wel twee goede basiskwasten waar je mee aan de slag kan.

L'Oréal Infaillible Matte Cover

Conclusie

Ben je op zoek naar een hoge dekking met een matte finish? Dan is de L’Oréal Infaillible lijn echt iets voor jou. Zelf verkies ik voor een gewone dag een lage dekking, maar als ik me écht mooi wil maken voor een feest, bijvoorbeeld, dan wil ik iets dekkender en een matte finish die heel lang blijft zitten. Daarvoor zijn deze producten ideaal, want ze geven me de dekking die ik zoek zonder een overdreven maskereffect te geven. Oké, je kan ze wel zien zitten als je heel goed kijkt, maar voor een matte foundation die zo’n hoge dekking heeft valt dat echt nog mee. Een product dat je naar mijn mening mag overslaan uit de lijn is de primer. Die doet voor mij gewoon niet wat hij moet.

L’Oréal Infaillible Prepping Essence, € 11,95
L’Oréal Infaillible Matte Cover Foundation, € 15,99
L’Oréal Infaillible More Than Concealer, € 14,89
L’Oréal Infaillible Magic Loose Powder, € 15,99
L’Oréal Infaillible Foundation Brush, € 8,95
L’Oréal Infaillible Powder Brush, prijs niet gevonden

Hou jij van een hoge dekking?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.