De positieve dingen van de quarantaine

Ondertussen zitten we al 29 dagen thuis. Voor mij persoonlijk is er niet zo extreem veel veranderd, want ik werkte altijd al van thuis uit. Toch vind ik het wel heel moeilijk dat ik mijn vrienden en familie niet kan zien, en zeker als het buiten fijn weer is word ik binnen een beetje gek. Gelukkig zijn er ook positieve dingen aan de quarantaine, en die zet ik op een rijtje voor éxtra positive vibes.

Plekken die normaal keidruk zijn, zijn nu rustig

Zoals bijvoorbeeld de Trevifontein op de foto hierboven, maar ook gewoon waar ik woon. Ik woon in het centrum van Antwerpen, en ik kan je vertellen: normaal is het hier in de buurt nergens ooit rustig. Nu is het plots overal rustig, zelfs op de meest toeristische plekken. Ik geniet ervan. Een wandeling door de stad is nooit zo ontspannend geweest. Zelfs op een zonnige dag is de Meir een rustige straat, en da’s ongelooflijk!

Tijd…

Tjah, nu er weinig anders te doen is heb je natuurlijk wat tijd over. Gebruik die tijd om die dingen te doen die je al heel lang wilde doen maar die er nooit van zijn gekomen. Muziek maken, een nieuwe taal leren, aan yoga doen, er zijn zoveel dingen waar je nu eindelijk tijd voor hebt. Gebruik die tijd nuttig!

Voordeel voor de natuur

Nu iedereen thuis zit zijn er ook heel wat positieve effecten voor de natuur. Zo is de uitstoot van broeikasgassen tijdens de lockdown in China drastisch gedaald. Er is bovendien ook veel minder CO₂-uitstoot doordat mensen veel minder vaak de wagen nemen. Laten we daar toch een beetje dankbaar voor zijn!

Beseffen dat we onze beide pollekes kunnen kussen

Oké, dit is misschien niet de leukste situatie. Veel mensen verliezen (een deel van) hun inkomen, worden ziek of sterven zelfs. De situatie is verre van ideaal, maar er zijn dingen waardoor ik echt wel dankbaar ben. Het feit dat wij gewoon nog genoeg eten hebben, of dat wij een ziekteverzekering hebben, bijvoorbeeld. Het feit dat er zoiets als tijdelijke werkloosheid bestaat, en dat de overheid veel steun biedt. De mensen die in de zorg staan, de mensen die in de winkel werken, … Daarvoor ben ik oprecht dankbaar, en heel blij dat ik in België woon.

Samenhorigheid

Elke avond om 20u hoor ik vanuit mijn raam mensen applaudisseren en juichen. Dat is elke keer een moment waar ik ontzettend blij van word. Het gevoel dat we allemaal samen in hetzelfde schuitje zitten, en dat we elkaar dankbaar zijn. De filmpjes online en de videochats. Heerlijk!

Wat zijn nog dingen die positief zijn aan de situatie?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.