Optimaliseer je nachtrust voor meer energie

We zitten nu al zeven weken in lockdown en ik merk dat ik een beetje in een dipje zit. Omdat er zo weinig is om naar uit te kijken, en omdat mijn dagen allemaal hetzelfde zijn, lijkt het of ik voortdurend moe ben. De energie die ik putte uit samenzijn met mijn vrienden en familie, leuke evenementen en gewoon het uitzicht naar toffe dingen om te doen, die mis ik nu. Ik deel vandaag mijn tips om meer energie in je dag te krijgen!

Een van de grote redenen waardoor mijn energieniveau wat lager ligt de laatste tijd is omdat ik echt slecht slaap. Dat is een probleem dat ik relatief gemakkelijk kan aanpakken, dus dat is ook iets waar ik zelf altijd snel op focus als ik weinig energie heb. Moeite om in slaap te vallen, wakker worden doorheen de nacht, al die dingen zorgen ervoor dat je die 8 uur slaap die wordt aangeraden niet haalt.

Verbeter je comfort

Een stevig bed en een goede matras zijn essentieel, en niet enkel voor een goede nachtrust, maar ook voor je lichaam op lange termijn. Ik heb een supergoede matras, maar als jij een matras hebt die wat te hard is en niet meteen een hele nieuwe matras wil bestellen, kan je een topdekmatras bestellen. Een topdekmatras maakt je matras meteen een stuk zachter en zorgt voor een hygiënische tussenlaag. Zo’n topdekmatras is helemaal niet duur, en kan je gewoon online bestellen. Een snelle en betaalbare upgrade voor je bed!

Pas het licht van je schermen aan

Ik weet het: je moet je schermtijd beperken, en al helemaal voordat je gaat slapen. Het beste zou zijn als je een uur voor bedtijd geen schermen meer aan hebt staan, maar laten we eerlijk zijn: da’s moeilijk. Ik kijk voor ik ga slapen graag nog een serie of een film. Het blauwe licht dat uit je scherm komt heeft echter een opwekkend effect waardoor je ogen je hersenen het signaal geven dat je wakker moet zijn.

Mijn tip: installeer f.lux. Dat is een app die het licht dat je scherm schijnt aanpast aan de kamer en aan het tijdstip. Overdag blijft je scherm dan gewoon normaal, maar als de avond valt wordt het licht wat warmer. Zo geef je je onderbewustzijn het signaal dat het laat is, en val je dus gemakkelijker in slaap. Je kan alles instellen, en hier kan je de app installeren.

Gebruik een pillow spray

Ik gebruik ondertussen al langer een heerlijke pillow spray van Mylène. Het idee is simpel: het is een spray die je over je kussen verstuift en die een ontspannende geur verspreid. Ze hebben twee verschillende geuren, maar ik raad Imagine het meeste aan. Hij ruikt zo lekker en heeft een enorm relaxerend effect. Je hoeft trouwens niet bang te zijn voor vlekken, want ze zijn speciaal ontwikkeld om geen vlekken te veroorzaken.

Zorg voor veel licht en lucht

Mijn energieniveau wordt voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid licht én de hoeveelheid lucht in mijn appartement. ’s Ochtends laat ik minstens een halfuur de ramen openstaan om goed te verluchten, en alle gordijnen gaan meteen open zodat ik zoveel mogelijk licht binnenkrijg. Een uurtje voordat je gaat slapen kan je ook best even de slaapkamer verluchten, zodat je naar bed kan gaan in een heerlijk frisse en ontspannende slaapkamer.

Hoe zorg jij voor meer energie in deze quarantaineperiode?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.