Het verschil tussen alle exfolianten van Paula’s Choice

Er zijn 2 dingen waar ik supervaak op terugkom. Ten eerste: gebruik zonnecrème. En ten tweede: gebruik een exfoliant. Een exfoliant is wat voor mijn gevoelige acne-huid hét verschil heeft gemaakt. Het was echt de enige manier om mijn huid egaal te krijgen, en nog steeds gebruik ik het bijna elke dag. Maar wat is nu eigenlijk zo’n exfoliant en wat zijn de verschillen tussen de producten?

Het verschil tussen alle exfolianten van Paula's Choice

Wat is dat nu eigenlijk, zo’n exfoliant?

Een exfoliant is simpel gezegd een scrub, maar dan zonder korrels. Een scrub is iets dat veel mensen kennen en gebruiken, en hoewel scrubben zeker voordelen heeft, zijn er vooral nadelen. Een harde scrub beschadigt je huid, en zal dus geen verbeterend effect hebben. Een exfoliant biedt je alle voordelen van een scrub, zonder de nadelen.

Dit is wat Paula’s Choice vertelt:

Dagelijks ontdoet de huid zich op natuurlijke wijze van huidcellen. Door zonneschade, een droge of vette huid, genetische factoren of een huidaandoening kan dit natuurlijk proces verstoord worden. De gevolgen: doffe, droge of schilferige huid, verstopte poriën, puistjes, gerstekorrels (milia) of een oneffen teint.

Een exfoliant helpt om het natuurlijke proces weer in balans te brengen. Als je dode huidcellen op milde wijze verwijdert, kun je daarmee verstopte poriën en puistjes tegengaan, rimpels minder diep maken en zelfs met een droge huid afrekenen. Zo zie je er direct jonger uit.
Een exfoliant:

  • vermindert de zichtbaarheid van rimpels
  • werkt verhelderend voor een doffe huid en een oneffen huidteint
  • maakt een ruwe huid gladder
  • ontstopt poriën
  • verbetert de hydratatie van je huid (ja, een exfoliant verbetert zelfs de vochtbalans van je huid!)

Het verschil tussen alle exfolianten van Paula's Choice

Wat is het verschil tussen AHA en BHA?

Hierboven zie je de verschillende soorten exfolianten die Paula’s Choice aanbiedt. Zoals je kan zien zijn er heel wat verschillende exfolianten, dus ik begrijp dat het moeilijk is om de juiste exfoliant voor jouw huid te kiezen. Het belangrijkste verschil is het verschil tussen AHA en BHA.

AHA

Een AHA of alphahydroxyzuur is een exfoliant die een zuur zoals glycolzuur bevat. AHA’s zijn ideaal voor mensen met een droge huid, of een huid met zonneschade. Het hydrateert je huid en maakt haar minder dof, en vermindert tekenen van veroudering. Een AHA werkt ook tegen puistjes en mee-eters, maar als je daar veel last van hebt kies je beter voor een BHA.

BHA

Exfolianten met BHA (betahydroxyzuur) zijn geschikt voor vette huidjes, een gevoelige huid, puistjes en mee-eters en voor een rosacea-gevoelige huid. Ze bevatten salicylzuur, dat een sterk ontstekingsremmende werking heeft. Zo bestrijden ze mee-eters, puistjes en grove poriën. Ze verwijderen dode huidcellen van het huidoppervlak en in de poriën.

Het verschil tussen alle exfolianten van Paula's Choice

De verschillende texturen

Als je hebt bepaald welke exfoliant je nodig hebt, een AHA of een BHA, dan kan je naar de volgende stap. Aangezien je een exfoliant regelmatig moet gebruiken, kies je best voor een product waarvan je de textuur fijn vindt. Denk aan de producten die je nu al gebruikt: vind je een rijker of net een lichter product fijn om te gebruiken? Of kies je voor een vloeibaar product?

Het verschil tussen alle exfolianten van Paula's Choice

AHA’s

Van de “gewone” exfolianten zijn er twee verschillende AHA’s. Links zie je de lotion en rechts de gel. De namen zeggen waarschijnlijk al veel over de inhoud, maar als je niet weet wat je moet kiezen, leg ik het je graag even uit. De ingrediënten in deze twee producten zijn ongeveer dezelfde. Ze bevatten allebei 8% AHA’s, dus ze hebben ongeveer dezelfde werking. Het enige verschil is dat de lotion wat rijker is en de gel wat lichter. De lotion is ideaal voor een droge tot zeer droge huid, terwijl de gel beter is voor de normale tot vette huid.

Het verschil tussen alle exfolianten van Paula's Choice

BHA’s

In de BHA exfolianten zijn er drie varianten (dat rijmt, haha): de lotion en de gel, net zoals bij de AHA’s, en ook de liquid. Net zoals bij de AHA exfolianten is de lotion geschikt voor de wat drogere huidjes, de gel voor de normale tot vette huid, en de liquid is het beste voor de vette of gecombineerde huid. In de eerste plaats kijk je naar wat je het fijnste in gebruik vindt, maar als je geen voorkeur hebt kan je rekening houden met bovenstaande.

Het verschil tussen alle exfolianten van Paula's Choice

Hierboven zie je van links naar rechts:

Het verschil tussen alle exfolianten van Paula's Choice

Nog niet overtuigd?

Ik heb deze producten opgestuurd gekregen door Paula’s Choice, maar ik word niet betaald om dit te zeggen. Dit komt écht van mezelf. Ik gebruikte de exfolianten van Paula’s Choice al veel langer dan ik hun producten opgestuurd krijg, en ik heb ze al heel vaak zelf gekocht.

Dat wou ik even zeggen, omdat ik je écht aanraad om een exfoliant te proberen. Het fijne is dat je een mini kan bestellen voor ongeveer €10 zodat je het zelf kan testen. Dat is wat ik ook heb gedaan: ik had eerst zo’n klein flesje en na een paar dagen zag ik al een groot verschil. En dan heb ik meteen een hele voorraad ingeslagen, haha!

Gebruik jij een exfoliant?
Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.