Gelukkige verjaardag, Nikola!

Vandaag is een van de mooiste dagen van het jaar, want mijn vriend is jarig. Ik wil die gelegenheid graag gebruiken om wat meer over hem te vertellen. Nikola en ik zijn sinds vorige donderdag al 3 jaar samen en het wordt dus hoog tijd dat mijn lezers ook kennis maken met de man van mijn leven!

Hij is een Kroaat

Je zou het misschien niet meteen zeggen als je hem ziet lopen, met zijn rosse haren en lichte huid, maar Nikola is een Kroaat. Hij heeft de Belgische en de Kroatische nationaliteit, en zijn moedertaal is Kroatisch. Het wordt zelfs nog een beetje ingewikkelder: zijn vader komt uit Kroatië en zijn moeder uit Slovenië. Hij heeft dus ook Sloveens bloed! Hij woont wel al vrijwel zijn hele leven in België, want zijn ouders zijn naar België verhuisd toen hij een jaar of 2 was.

Hij is afgestudeerd als handelsingenieur

In januari is Nikola afgestudeerd als handelsingenieur. Het is een hele slimme jongen, en hij vond dan ook meteen een job. Vraag me niet wat de richting inhoudt, want ik heb het gevoel dat het een vrij brede richting is, met economie, wiskunde en nog heel wat vakken waar ik niks van begrijp.

Hij vond zijn eerste job al voordat hij was afgestudeerd

Hij moest nog twee examens doen voordat hij was afgestudeerd, toen hij een telefoontje kreeg met een uitnodiging om te komen solliciteren. Alles verliep vlot en de dag dat Nikola afstudeerde wist hij al dat hij kon beginnen! Hij werkt nu voor KPMG, maar hij heeft maar een paar weken op kantoor gewerkt voordat hij door de quarantaine van thuis uit moest beginnen werken. (ik vind het stiekem wel fijn dat ik hem de hele dag bij mij heb)

Nikola eet ’s ochtends hetzelfde als ’s avonds

En dan bedoel ik niet dat hij havermout of brood als diner eet. Hij eet wat normale mensen voor diner eten als ontbijt. Een steak, pasta of een pizza, als het maar warm is. Dat vond ik een van de raarste dingen aan Nikola (en er zijn veel dingen raar aan hem) maar ondertussen ben ik er al een beetje aan gewend.

Wij hebben elkaar leren kennen op de set van Komen Eten

Er zijn veel mensen die mijn deelname aan het televisieprogramma Komen Eten hebben gezien, en tijdens de vorige kerstperiode werden die afleveringen zelfs opnieuw uitgezonden. Het was supergrappig om mee te doen, zeker omdat ik niet zo goed kan koken, en het is ook een speciale herinnering voor ons, omdat ik hem toen voor de eerste keer heb gezien. Hij was namelijk de chauffeur die Kiki naar huis bracht, haha!

Nikola is jonger dan ik

Ja, echt waar. Twee jaar jonger, zelfs. Dus ik ben altijd blij als het zijn verjaardag is, want de twee maanden tussen onze verjaardagen ben ik 3 jaar ouder dan hem. Da’s extra confronterend. Gelukkig doet Nikola mij wel jong voelen, haha!

En tot slot: Nikola is het échte baasje van Simba

Ik was degene die graag een kat wilde, maar in het asiel was Nikola de eerste die Simba in zijn armen had én zijn naam staat op het adoptiecontract. De reden daarvoor was vooral praktisch, want op het moment dat we Simba moesten ophalen zat ik vast door het werk, dus Nikola is nu trotse eigenaar van een zwarte, extreem knuffelige poes.


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.