Mijn favoriete veganistische recepten

Een veganistische maaltijd hoeft écht niet saai te zijn. Je denkt misschien aan een simpele salade of een bord vol rauwkost, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Vaak kan je dierlijke producten simpelweg weglaten of vervangen, en er zijn ook heel wat recepten die gewoon je manier van koken veranderen. De voordelen: veganistische maaltijden zijn gezond, goed voor het milieu én vaak goedkoper.

Super Salad

Ik wil beginnen met een extreem gezond recept. Deze super salad is een recept van Dr. Greger, de auteur van het boek How not to die en oprichter van Nutritionfacts. Hij is grote voorstander van je voeding gebruiken voor je gezondheid, en deze salade is daar voor mij het toppunt van. Paprika, tomaatjes, boerenkool, kurkuma en nog veel meer ingrediënten die je buik zullen vullen en je lichaam een boost zullen geven. Als je echt op zoek bent naar een puur gezond recept, dan is deze een aanrader.

Vegan moussaka

Heb je zin in een heerlijk rijke, warme maaltijd? Probeer deze veganistische moussaka dan eens uit. Voor mij is dit een perfecte ovenschotel die het nodige gehalte aan comfort food heeft maar toch boordevol groenten zit. Het enige dat ik vind dat er mist in dit recept, is de kaas die je bij een normale gratin zou toevoegen. Ik voeg dus altijd edelgist toe op de ovenschotel om die kaassmaak weer toe te voegen. Een echte aanrader!

Vegan curry met kokos, zoete aardappel, kikkererwten en spinazie

Hmm, een lekkere curry kan er bij mij altijd in! Deze veganistische curry voldoet aan alle eisen die ik voor een goede curry heb. Ik krijg het water al in de mond bij het zien van die smeuïge saus! Bij dit recept worden er currykruiden gebruikt in plaats van currypasta, wat zeker oké is, maar als ik currypasta in huis heb gebruik ik liever de pasta.

Vegan chocomousse

Dacht je dat vegan desserten niet lekker konden zijn? Fout! Je kan perfect een dessert maken dat veganistisch én keilekker is. Deze veganistische chocomousse is heerlijk licht en super chocolade-achtig. Wat minder gezond dan de andere gerechten, maar een écht verwenreceptje.

Heb jij nog lekkere recepten die ik eens moet proberen?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

  • Tineke schreef:

    Top, ik ga hem opslaan! Helemaal zonder vlees en kaas gaat hier moeilijk worden, maar wij eten de laatste tijd al steeds plantaardiger.

  • Caroline schreef:

    Oeh, daar krijg ik nu het nog ochtend is op mijn nuchtere maag al vreselijk trek in. Ziet er allemaal even heerlijk uit maar als ik toch een favoriet moet noemen dan ga ik voor de Vegan curry met kokos, zoete aardappel, kikkererwten en spinazie. Kom maar door!

  • Mitchel schreef:

    Oeh, alles met chocolade is standaard goed natuurlijk! Ik moet helaas zeggen dat ik bij de meeste ingredienten niet al te gezellig ga kijken. Iets met aardappeltjes moet ik nog wel verzinnen, he 🙂

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.