Zo haal jij je rijbewijs met gemak!

Je rijbewijs halen. Voor sommigen kan het niet snel genoeg gaan (mijn vriend) en voor sommigen is het iets dat helemaal onderaan je to do-lijstje staat (guilty!). Ondertussen sta ik al een stap verder: ik heb mijn theoretisch examen gehaald, én ik ben bijna klaar om mijn praktisch examen te doen. Vandaag deel ik mijn tips om je rij-examen met gemak te halen. 

Investeer in lessen

Ik heb het eind vorig jaar gedaan, en ik zou het iedereen aanraden: rijlessen nemen bij een goede rijschool, met een gecertificeerde instructeur. Zo leer je niet alleen alles van het begin op een correcte manier, maar je voelt je er meteen veel zelfzekerder door. Tipje: bij NXXT ben je zeker dat je goed zit, en je kan er zelfs een gratis proefles volgen!

Doe het op je eigen tempo

Mijn tip nummer 1: laat je niet pushen, want het is nooit te laat om je rijbewijs te halen. Het zou gemakkelijker zijn om op jongere leeftijd te leren rijden, dus in die zin is het vast slim om er zo snel mogelijk mee te beginnen, maar ook als je al lang de 20 voorbij bent kan je perfect nog je rijbewijs halen.

Kijk rond in het verkeer

Als je je theorie hebt geleerd, ga dan naar buiten en kijk rond in het verkeer. Of je nu aan het wandelen bent, of als passagier in de auto: kijk naar alle borden en check of je ze kan herkennen. Let op hoe de chauffeur, een voorbij rijdende motor of zelfs die voetganger aan het zebrapad zich gedraagt.

Heb je twijfels over iets? Vraag het aan een ervaren chauffeur. Ik moet toegeven dat veel mensen die al langer rijden niet helemaal mee zijn met alle informatie uit het theorie-examen (mijn ouders hebben zelf de test gedaan en zouden niet geslaagd zijn als ze hem nu opnieuw zouden moeten doen) maar er zijn zeker chauffeurs die perfect het antwoord weten op je vragen.

Vermijd stress

Het geldt voor alle examens: stress is nefast voor je resultaten! Probeer dus om geen stress te hebben. Ik weet dat dat gemakkelijk gezegd is, maar ik geef je een paar tips om stress te vermijden.

Zorg ervoor dat je de theorie zo goed kent dat je van jezelf op voorhand weet dat je zowat alles weet. Maak een minisamenvatting die je net voor je examen nog eens kan overlopen. Als je net voor je examen die samenvatting nog eens overloopt, en ontdekt dat je alles goed kent, zal je een boost van zelfvertrouwen krijgen!
Zelf maak ik meestal een lijstje met 20 “weetjes”. Dingen die ik een paar keer was vergeten, dingen die moeilijker te onthouden zijn, cijfers, dat soort zaken. Ik leer gemakkelijk van lijstjes, dus dat is een techniek die ik altijd toepas.

Heb jij je rijbewijs al?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.