Pixi Retinol & Jasmine Skincare

Pixi is één van de merken waar ik altijd instant blij van word. Hun fleurige en schattige verpakkingen en hun fijne formules zorgen ervoor dat ik elke keer blij word als er een pakje met Pixi productjes in mijn brievenbus zit. Onlangs was dat weer het geval, en vandaag bespreek ik de Retinol & Jasmine producten die in het pakket zaten.

Pixi Retinol & Jasmine Skincare

Hier zijn ze, de producten uit de Retinol & Jasmine collectie met hun pastelkleurige verpakkingen en effectieve formules. Ze bevatten retinol, da’s vitamine A, een ingrediënt dat tegen huidveroudering werkt, maar ook anti-oxidanten en ceramiden.

Pixi Retinol & Jasmine Cleanser, € 23,50
Pixi Retinol Tonic, € 12,00
Pixi Jasmine Oil Blend, € 34,00
Pixi Overnight Retinol Oil, € 34,00
Pixi Retinol & Jasmine Lotion, € 31,00
Pixi Retinol & Jasmine Eye Cream, € 30,99

Pixi Retinol & Jasmine

Ik kreeg een hele verzorgingsroutine opgestuurd, in alweer een originele verpakking. Dit keer zitten de producten niet in een melkflessen-verpakking, maar in een handig make-up tasje dat je kan ophangen. Uiteraard in pastelgroen en -paars, want dat past perfect bij de producten.

Pixi Retinol & Jasmine

We beginnen met de Pixi Retinol & Jasmine Cleanser, want een goede reiniging is essentieel voor een mooie huid. Deze cleanser is een crème cleanser die een zachte vorm van retinol bevat, zodat je huid op een milde manier wordt gereinigd. De jasmijnolie laat je huid stralen, maar voor mij is bij een cleanser vooral belangrijk: hoe goed hij reinigt, en dat hij mijn huid niet uitdroogt. Ik heb hem getest en hij heeft positief gescoord op die twee punten. Hij is mild, zacht, maar efficiënt, en mijn huid voelt achteraf niet trekkerig aan.

Pixi Retinol & Jasmine

Gebruik na je reiniging een toner om de laatste restjes vuil van je huid te verwijderen, én om je huid alvast wat te verzorgen. De Retinol Toner bevat dat krachtige ingrediënt retinol en uiteraard ook jasmijnolie, waardoor hij je huid gladder maakt. Het is een waterachtige vloeistof die fijn is in gebruik en mijn huid niet irriteert of gevoelig maakt.

Pixi Retinol & Jasmine

’s Ochtends kan je ervoor kiezen om een olie toe te voegen aan je routine om je huid die extra boost te geven. Dit is de Jasmine Oil Blend, een olie die je huid helpt herstellen van dofheid en dehydratatie. Hoewel het een olie is, voelt hij best licht aan. Hij heeft een paar minuutjes nodig om goed in de huid te trekken, maar die minuutjes zijn het waard: mijn huid voelt meteen zachter en gehydrateerder aan.

Pixi Retinol & Jasmine

Ook in de avond kan je je huid extra verzorgen met een olie. Dit is de Overnight Retinol Oil die de hele nacht werkt om je huid gladder en verfijnder te maken dankzij de retinol, en voller dankzij de peptiden. Net als de bovenstaande olie is hij vrij licht, al is deze nét wat vetter dan de Jasmine Oil Blend.

Pixi Retinol & Jasmine

De Retinol Jasmine Lotion is een intens hydraterende crème met braambes (dat superveel anti-oxidanten bevat), ceramiden en biotine. Deze crème verzorgt je huid voor een gezonde uitstraling, ook op lange termijn. Het is een hele fijne crème die mijn huid er meteen wat frisser doet uitzien en heel goed hydrateert.

Pixi Retinol & Jasmine

Sluit af met een beetje liefde voor je ogen. De huid rond je ogen, tenminste, want de Retinol Eye Cream is nog voedender zodat de fijne huid rond je ogen gladder wordt en je blik frisser wordt. De verpakking vind ik superschattig, en hoewel ik zelf niet echt een voorstander ben van oogcrème (ook geen tegenstander, hoor, maar ik vind het niet per se nodig) gebruik ik deze Retinol Eye Cream echt graag. Ik breng hem aan met mijn vinger op de rand van mijn oogkas, en dat voelt heel comfortabel aan.

Pixi Retinol & Jasmine

Conclusie

We moeten eerlijk zijn: ik ben niet meer de allerjongste. Mijn huid heeft al heel wat moeten verduren in al die jaren, dus een lijn als de Pixi Retinol & Jasmine collectie is zeker welkom. Ze zijn fijn in gebruik, doen mijn huid stralen en vormen een goede basis voor mijn make-up. Belangrijk: als je retinol in je huidverzorging gebruikt, moet je achteraf wel een zonnebescherming gebruiken. Retinol maakt je huid namelijk wat gevoeliger voor UV-stralen.

Pixi Retinol & Jasmine Cleanser, € 23,50
Pixi Retinol Tonic, € 12,00
Pixi Jasmine Oil Blend, € 34,00
Pixi Overnight Retinol Oil, € 34,00
Pixi Retinol & Jasmine Lotion, € 31,00
Pixi Retinol & Jasmine Eye Cream, € 30,99

Gebruik jij producten met retinol?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.