Refurbished iPhone: doen of niet doen?

Een iPhone is prijzig. Het vlaggenschip van Apple is de vorig jaar geïntroduceerde iPhone 11. Een prachtig exemplaar, maar daar betaal je ook een prijs voor. Eerder uitgebrachte iPhones zijn ook nog uitstekende mobiele telefoons die voor minder dan de hoofdprijs te koop zijn.

Iphone 7 plus

De iPhone 7 plus is een toestel wat in september 2012 is gepresenteerd. De iPhone 7 Plus beschikt over een dubbele camera. Je hebt hiermee enerzijds een groothoeklens en anderzijds een telelens. Dit betekent twee keer een optische zoom en tot 10x digitale zoom. De batterij is fors. Met de iPhone 7 Plus kun je 13 tot 15 uur internetten, 14 uur video bekijken en 60 uur audio afspelen. De nieuwprijs was destijds 749 euro of 949 euro afhankelijk van de gigabyte.

Refurbished

Een refurbished toestel is eerder gebruikt, maar volledig gerepareerd, schoongemaakt en voorzien van nieuwe onderdelen én de nieuwste software. Zo nodig is de iPhone 7 plus refurbished voorzien van nieuwe onderdelen zoals een batterij of een nieuwe behuizing. Hierdoor is het product kwalitatief gelijkwaardig aan een nieuw exemplaar, maar stukken goedkoper.

Keurmerk

Een speciaal keurmerk moet kopers van refurbished smartphones garanderen dat een tweedehands telefoon van goede kwaliteit is. Het nieuwe Keurmerk Refurbished biedt zekerheid. Het keurmerk geldt in eerste instantie alleen voor iPhones. Bedoeling is dat het keurmerk wordt uitgebreid naar Android-toestellen.

50 punten

Het keurmerk houdt in dat elke smartphone op minstens 50 punten is geïnspecteerd. Gekeken wordt naar besturingssysteem, de aanraakfuncties, cameralens, microfoon en de werking van bluetooth en Wifi. Onderdelen die kapot of ernstig beschadigd zijn, dienen vervangen te worden. Er geldt een garantie van 24 maanden. Keurmeester TÜV Nederland verricht controles via technische audits.

Apple is met grote afstand het populairste toestel voor wat betreft refurbished toestellen. Van elke 100 verkochte refurbished smartphones zijn er 94 iPhones en slechts 6 Android. Het Keurmerk Refurbished kent drie cosmetische gradaties voor refurbished toestellen; de eerste categorie heeft geen gebruikssporen; bij de tweede categorie zijn er lichte krasjes aanwezig en bij de derde categorie kun je een diepere kras verwachten op de achterkant van een gebruikt apparaat. De prijs is in ieder geval interessant. Het bedraagt ongeveer de helft van de nieuwprijs.

Zou jij overwegen om een refurbished iPhone te kopen?


P.S.: Volg je me al? 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Bloglovin

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.